Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.03.2017 00:25

Înscrierea în Sindicatul "Valahia" Târgoviște a adus


A A

"Pedeapsă" pentru sute de oțelari din COS Târgoviște


❚ Consemnare la domiciliu și salarizare cu 75% - măsura administrației din Combinatul de Oțeluri Speciale după încercarea oțelarilor de a se uni într-un sindicat reprezentativ ❚ Liderul sindical Nicolae Dragodănescu cheamă membriu de sindicat să denunțe orice abuz și încercare de intimidare, luând în calcul organizarea unui amplu protest

VIRGIL VOINESCU

 


 

Liderul Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu aduce în atenția opiniei publice faptul că, în ultimul timp, salariații de la Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște sunt supuși unui tratament „de neacceptat” din partea conducerii, iar acest fenomen îi vizează direct pe salariații care s-au înscris în noul sindicat „Valahia”. Potrivit liderului sindical, împotriva angajaților care s-au înscris în Sindicatul „Valahia” Târgoviște s-a luat, ca măsură de „pedepsire”, decizia de „consemnarea la domiciliu și plata cu 75% a drepturilor salariale”, lucrul acesta fiind calificat ca „tratament discriminatoriu”. Dragodănescu susține că măsura s-a luat „prin prepuși (șefi)… cu intenție și cu scopul de a-i determina (n.r. pe angajați) să renunțe la calitatea de membru de sindicat”.

 „Sindicatul Valahia consideră ca fiind de neacceptat atitudinea conducerii COS Târgoviște de pedepsire a salariaților care sunt membri ai Sindicatului Valahia, prin consemnare la domiciliu și plata cu 75% a drepturilor salariale. Sindicatul Valahia a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, instituție care are prerogativa sancționării contravenționale a oricărei forme de discriminare și atrage public atenția conducerii COS Târgoviște asupra faptului că orice formă de constrângere a salariaților efectuată prin prepuși (șefi), făcută cu intenție și cu scopul de a-i determina să renunțe la calitatea de membru de sindicat realizează elementul material al infracțiunii de șantaj, infracțiune incriminată de art. 207 Cod penal. Amenințarea cu un tratament discriminatoriu aplicat unui salariat datorită apartenenței la o organizație sindicală, realizează elementul material al infracțiunii de amenințare – potrivit art. 206 Cod Penal. Potrivit Constituției României și a Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii, art. 5 alin. 1 – 4 aceste fapte sunt interzise și Sindicatul Valahia va organiza o acțiune de protest în fața Prefecturii Dâmbovița, pentru a atrage atenția clasei politice asupra modului cum sunt respectate libertățile garantate de statul român precum și de necesitatea modificării Legii nr. 85/2016 - Legea insolvenței, art. 56 si 57 - privind atribuțiile administratorului special și ale administratorului judiciar. Sindicatul Valahia a cerut conducerii centrale a CNS Cartel ALFA să angajeze consultări cu grupurile parlamentare pentru a găsi soluții de salvare a obiectivelor economice de importanță națională precum și modificarea art. 3 din Legea nr. 51/1991 privind siguranța națională”, a declarat liderul Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, precizând că Sindicatul Valahia cere tuturor membrilor să aibă curajul să reclame orice abuz, să denunțe orice acțiune represivă sau de intimidare și să participe la acțiunea de protest ce va fi organizată de sindicat.

„Acțiunea de protest va fi avizată numai după ce numărul de participanți, stabilit prin Declarație individuală de participare la această acțiune de protest, va fi de peste 1000 persoane, membri de sindicat precum și membrii familiilor acestora”, a conchis liderul Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

MESAJ DE CONDOLEANȚE
Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale