Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.05.2015 00:19

Editorial


A A

PDL a confiscat PNL

PDL a confiscat PNL

ALINA MAVRODIN VASILIU


Excluderile din PNL ale europarlamentarilor Norica Nicolai și Renate Weber, săvârșite ieri în public și pe față, confirmă temerile multor români că, unul câte unul, fruntașii liberali sunt azvârliți ca niște măsele stricate din partidul hibrid PNL confiscat de PDL.

Cel mai grețos semnal a fost dat chiar de Crin Antonescu, imediat după alegerile europarlamentare, când a anunțat senin că, împreună cu nevasta sa, au virat cu partidul spre popularii europeni ai PDL-ului, punându-i pe liberali în fața faptului împlinit. Tot ceea ce s-a întâmplat cu PNL-ul în România după aceea a mers „pas cu pas”, vorba fostului independent Iohannis, spre confiscarea PNL-ului în interesul PDL. Cam asta au reproșat ieri actualei conduceri PNL și cele două europarlamentare care au decis să rămână pe baricadele grupului liberal ALDE din Parlamentul European, adică acolo unde le-au trimis voturile românilor în primăvara anului trecut.

Și cum ar fi fost să se sucească taman acum, la somația conducerii PNL, când de-un an încoace văd și ele ce vede o țară-ntreagă (și mai mult de-atât!), ce se-ntâmplă cu marele și istoricul partid al Brătienilor, intrat pe mâinile „foștilor” băsiști? C-o fi și greu să te prinzi ce vor de la PNL Blaga, Boc, Flutur, Anastase, Videanu, Predoiu și toată camarila lor PDListă cu care-au guvernat până-n 2012 spre huzurul mafiilor de tot felul. Ce fel de „liberali” mai sunt și ăștia care și-au aniversat cei 140 de ani ai partidului lor istoric folosindu-se de imnul PDL? Ce rușine! Marele partid al Brătienilor s-a mutat în sediul PDL, intonează festiv imnul PDL și se afișează, în disprețul voinței românilor, cu reprezentanții oficiali ai fostei guvernări corupte, a cărei revenire la putere o forțează „dreapta” președintelui Iohannis, „mare și vechi liberal”.

Ca și consilierul său personal, fost premier băsist, Mihai Răzvan Ungureanu, cel supranumit „premierul Unguent” pentru că a cheltuit în cele 70 de zile ale guvernului său peste 10 miliarde lei vechi pe parfumuri, creme și haleală scumpă plătite din banii românilor cărora li se tăiaseră salariile. Cât de proști ne cred acești politruci pe toți, nu mai este un secret pentru nimeni. Dar „democrații” își cântă în forță imnul cu interlopii lor de „dreapta” pe lângă poalele Alinei Gorghiu și la adăpostul nădragilor lui Vasile Blaga, în timp ce vechilor liberali li se sapă o groapă comună. Cred că-n fundul curții din Modrogan nr. 1, acolo unde Omar Hayssam povestește cum aducea la sediul PDL (devenit PNL) mitele de sute de mii de euro și i le dădea în 2004 trezorierului „democrat” Gheorghe Alin Albu, fără chitanță, totdeauna fără chitanță.

Până acum n-am auzit să-l fi contrazis nici Albu și niciun alt „fost” lider PDL, de exemplu Vasile Blaga - cel care era atoateștiutorul șef al campaniilor electorale ale lui Băsescu. Deci rămâne cum a relatat pe facebook din pușcărie Omar Hayssam? Deocamdată, Da! Și niciun mare, vechi, istoric și necorupt liberal nu se oripilează de-așa dezvăluiri despre mitele electorale încasate de „popularii” PDL-iști din mâinile „teroriștilor” și „răpitorilor de jurnaliști”? Deocamdată, Nu! Ca-n „noul” imn PNL: „Vântul bate, apa trece”… „democrații” au rămas, iar liberalii devin „democrați”. Exclusele de ieri au spus-o!

P.S. Ia citiți și vă cruciți ce a declarat aseară Crin Antonescu, la B1 TV, despre excluderea din PNL a celor două europarlamentare liberale: „PNL nu are cum să păstreze, în rândurile sale, oameni care fac parte din alt grup politic. Mi se pare că acum lucrurile au intrat pe făgașul normal”. Adică a vorbit exact ca unul de la PD.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale