Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.06.2016 00:19

Editorial


A A

Parlamentul năucilor

Parlamentul năucilor

GEORGE COANDĂ


Pe ultima sută de metri, parlamentarii din Casa Poporului dau năvală, fără șovăială, la privilegii. Parcă a dat în ei strechea. Pentru ei, poporul care i-a votat nu există. Este o abstracție.

Și-au votat într-o veselie și într-o unanimitate, pe care, în alte ocazii, mai banale pentru ei, dar esențiale pentru neamul românesc, n-am avut satisfacția să o vedem, pensii suplimentare, speciale, sau cum le-o mai fi zicând, cu siguranță nesimțite, bașca nu mai știu eu ce dezincriminare, asta ca să scape basma curată la o adică și să nu-i zărească nația pe scările de la DNA, și aveți puțintică răbdare, că, după vacanța parlamentară, în alea două luni și cevașilea până la alegerile generale, cine știe ce legi năstrușnice, de-o să rămânem cu gura căscată, ca la fotograf, vor mai pune la cale. Dom le, trai neneacă în Casa Poporului. E ca un stup cu trântori care se-nghesuie la urdiniș ca să soarbă și ultimul strop de miere. Deci, după 26 de ani de la ceea ce încă mai numim „revoluția română”, cetățenii patriei trăiesc o uriașă deziluzie și dezamăgire și cred că democrația capitalistă de care și-au agățat speranța este o perversă păcăleală. Și asta îți sare-n ochi cel mai bine în forul legislativ suprem. Parlamentul, în care aleșii neamului ar trebui să fie adevărați „părinți ai patriei” cărora poporenii să-și încredințeze sufletul. Asta ar fi condiția ideală a senatorului și deputatului.

Dar asta în altă parte a mapamondului și nu în țara lui dom Mitică moftangiul. Căci, Casa Poporului a găzduit, găzduiește și teamă-mi e că va mai găzdui turme de moftangii puși pe prădarea fără limite a „țărișoarei” pe care o tot căinează fariseic și pe satisfacerea propriilor interese de îmbuibați egolatrii. Așa că, în afară de câteva excepții - din păcate prea puține - românii au „beneficiat” de un Parlament al năucilor. Trag de pe acum un semnal de alarmă: români, fiți cu atenția mărită pe cine puneți ștampila la toamnă!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale