Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.06.2019 00:18

Editorial


A A

Păi, ne-o facem cu propria mână!

George Coandă


 

Eu, unul, nu știu ce să mai cred, și, ca mine, sunt milioane de români debusolați de o „clasă politică” canibalizată și tribalizată în așa hal încât a adus țara în pragul disperării. În cei treizeci de ani care au trecut de la revoluția din ’89, această „clasă politică” s-a schizofrenizat de-a binelea, iar leadership-urile formațiunilor politice dau impresia că și-au pierdut uzul rațiunii.

 

Dovada peremptorie am avut-o în zilele de campanie electorală pentru europarlamentare, o campanie de-o sălbăticie inimaginabilă într-un stat civilizat (sau așa ar trebui să fie) membru al UE. Firește, ca orice gazetar atent la mersul vieții politice, îmi vine să închid televizorul, dar aș pierde firul lucrurilor, așa că mă supun acestui încăpățânat chin, ca să înțeleg cam cum și încotro se îndreaptă destinul națiunii române. E drept că nu se vede clar unde.

 

Dar chestia asta fundamentală credeți că-i interesează până în adâncul conștiinței lor pe politicienii patriei? Mai ales staff-urile partidelor? Aiurea! Doar la nivel de bla, bla, bla... Că au luat-o rău razna este atât de limpede că sunt uluit când văd procentajele „pe încredere” din sondajele de opinie publică. Oare, românii se păcălesc vesel, ca să nu spun cu inconștiență pe înșiși? Se pare că da, că se mai lasă impresionați de cântecele de sirenă și de mega „adunările populare” din buricul orașelor patriei, cu deosebire din alea mari.

 

Sunt, pe bune, dezamăgit. Românii încă se mai lasă, cu naivitate, trași pe sfoară. Și, ceea ce mă surprinde până la revoltă, ține de apetitul lor pentru bârfă și mahalagism, pe care în loc să le sancționeze, le savurează... cu aplauze și urale pe la acele mega „adunări populare” electorale. Și cu gesturi de stupidă mitomanie. Iar când își dau seama că au luat leapșa, înjură și se căinează, pe la o bere și un mititel, prin gazete și pe la televizor, și după aia... rămâne cum a picat fisa.

 

Nu-i așa că ne-o facem cu propria mână?

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Competitivitatea tinerilor români pe plan european
Niște discursuri
Bumerangul electoral
Votul „democratic” la românii de azi. Lipsa „conștiinței elective” (II)
Votul „democratic” la românii de azi. Lipsa "conștiinței elective"
Degeaba
Candidații la Cotroceni s-au dat după ei
Impresii de simplu alegător și niciun miracol la vot
Un vot pentru România
Aștept un miracol


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale