Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.08.2014 08:19

Editorial


A A

Oamenii lui Băsescu în guvernul Ponta

Oamenii lui Băsescu în guvernul Ponta

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


Noua nominalizare a premierului Ponta pentru funcția de ministru delegat al bugetului m-a lăsat, pur și simplu, bouche-be. Adicătelea cu gura căscată. Cum nu vreau să risc și să înghit cine știe ce bâzdâgănii politicianiste, nu mă feresc să-mi declar public uimirea. Vasăzică în tot PSD-ul, cât e el de mare și de tare, plin de economiști și de finanțiști, nu a fost de găsit pentru funcția de ministru delegat pentru buget decât fostul foarte mare PDL-ist Darius Vâlcov – fost primar PDL în Slatina lui Bercea Mondialu – trecut la PSD în 2012 pe valul USL-ist și devenit de 2 ani senator social-democrat, după ce a fost timp de 14 ani mare ștab democrat-liberal.

Habar nu am ce vrea să obțină premierul cu numirea lui Darius Vâlcov ca ministru delegat pentru buget, știut fiind că președintele nu mai avea dreptul să-i refuze încă o nominalizare. Așadar, de ce să nu profite de conjunctura favorabilă ca să-și aducă la un minister de forță un social-democrat de încredere, pe care să nu-l mai poată refuza acum chiriașul de la Cotroceni? Și de ce să prefere Victor Ponta să-l propună chiar el pe unul dintre oamenii de încredere ai lui Traian Băsescu? Este ceva ce mintea mea de votant prost nu poate să priceapă.

 

Să-și fi făcut premierul niscaiva calcule electorale de bună coabitare legate de faptul că soția d-lui viitor ministru PSD fost PDL este realizatoarea de emisiuni maximbăsiste Lavinia Șandru de la Realitatea TV, iar cuplul este nășit de Cozmin Gușă – adversar declarat al lui Ponta? Întreb, nu dau cu parul! Păi dacă astea or fi fost niscaiva dintre rațiunile politice pentru echiparea guvernului Ponta, n-o să se supere nimeni dacă trag concluzia, mult prea evidentă de fapt, că oamenii lui Băsescu ajung, rând pe rând, în guvernul Ponta.

 

Noul ministru pesedist fost mare pedelist Darius Vâlcov nu face decât să se alăture altora cu ștate vechi în traseismul dirijat de Traian Băsescu pentru faceri, desfaceri și iar faceri de majorități parlamentare cu oameni de încredere din PDL, dar și cu UNPR și UDMR. Plus cele de guvernare cu păpușele manevrate de păpușarul de la Cotroceni. După ce-o să aflăm și propunerea UDMR-ului pentru Ministerul Culturii din guvernul Ponta cel „antibăsist”, o să mă declar la fel de „entuziasmată” de ce-am votat și ce-am căpătat, ca și jurnaliștii de la Antena 3 dezamăgiți și prigoniți politic.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale