Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.07.2018 00:19

Editorial


A A

O stupidă criză diplomatică declanșată de București

O stupidă criză diplomatică declanșată de București

GEORGE COANDĂ


Eram sigur că așa se va întâmpla. Israelul, pe bună dreptate, s-a supărat. Și a avut de ce. Dar mai întâi să fac o cuvenită precizare. Statul Israel nu este, cum ar părea geografic, o cantitate neglijabilă. Ei, da, teritorial ar fi cam vreo câteva județe Dâmbovița, înghesuite între Marea Moartă, Marea Mediterană, Marea Roșie și celebrul râu Iordan, jumătate fiind un pustiu. Dacă te iei după asta, te întrebi de ce ar trebui luată în seamă această țară, mică la... stat. Aparențele înșeală, nu-i așa? Ei, bine, micul stat e de fapt mare la sfat, ca putere politică, militară, economică. A se lua seama, mai ales economică! Iar atâta vreme cât Statele Unite ale Americii, partenerul strategic al României și scutul nostru militar împotriva primejdiilor care ne amenință dispre răsăritul moscovit, sunt marele aliat al Israelului, Bucureștiul trebuie să fie, obligatoriu, extrem de atent cum joacă politico-diplomatic în raport cu Ierusalimul. Or, după ce primul-ministru, Viorica Dăncilă, s-a trezit turnat, da, ăsta e cuvântul, turnat la DIICOT, aiurea-n tramvai, dar nu tocmai, ci cu îndemn insidios de la Cotroceni, că, vezi, Doamne, s-ar face vinovat de înaltă trădare națională pentru că a… discutat cu omologul israelian posibilitatea mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, era firesc – nici lui Ludovic Orban, turnătorul, nici omului din umbră din deal de la Cotroceni, care l-a aruncat în luptă, să nu le fi trecut asta prin glagorie? – ca Benjamin Netanyahu să se simtă lezat, așa că a amânat, sine die, întâlnirea din august de la București a guvernului israelian cu cel de pe Dâmbovița, eveniment care ar fi fost de bine pentru patria mioritică. Să-i fi fost teamă că și el și guvernul său vor fi arestați de DIICOT și băgați la anchetă în port la Jilava? Chiar isteților ălora de la Cotroceni, în frunte cu herr Iohannis, că de Ludovic Orban nu mai e cazul să vorbim, nu le-a trecut prin cap care ar fi consecințele turnătoriei? Vorba românului, unde nu-i cap, e vai de… România. Și, uite-așa, ne mai făcurăm de râsul lumii. N.B. Niciodată, de la Cuza Vodă încoace, n-a fost acuzat vreun premier al României de înaltă trădare națională. Cu siguranță, însă, a fost pohta ofuscatului herr Iohannis.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale