Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.06.2018 00:19

Editorial


A A

O moțiune de cenzură… a surzilor

O moțiune de cenzură… a surzilor

GEORGE COANDĂ

 


 

Radicalizarea unei importante părți a societății românești anunță un taifun care amenință să răvășească țara. Iar la înaltele paliere de conducere ale statului, se dă o nenorocită bătălie a orgoliilor, „ba pe-a mă-tii!” fiind înjurătura preferată în ambele tabere combatante, și de soarta românilor nemaigândindu-se nimeni pe acolo. Dar, oricum ar sta lucrurile, momentul de ieri al moțiunii de cenzură, introduse de opoziție, pe mâna USR/PNL, a arătat, fără putință de tăgadă, că falia adâncă dintre ea și Putere (coaliția PSD-ALDE) s-a întins, cu un grad înalt de periculozitate în sânul societății românești.

Iar cât privește capacitatea de înțelegere, de a găsi o cale amiabilă de renunțare la luptele sterile de reconciliere în binele interesului național, este extrem de trist să constați că asistăm la un război al surzilor. Și țara suferă, sângerează, și-a pierdut busola. Opoziția, în frunte cu Klaus Werner Iohannis, incitator la rebeliune socială, vrea, gaia-mațu, să cadă guvernul Dăncilă. Însă nu este în stare să apere niciun „proiect de țară” coerent, doar ațâță, bagă bățul prin gard. Este în derivă. Puterea, prin răspunsul primului ministru triumfalist la „motivarea” moțiunii de cenzură, nu ne-a arătat convingător care sunt sustenabilitățile reale ale „succeselor mărețe”. Regretabil a fost, însă, faptul că opoziția, sfidând regulile elementare ale exercițiului democratic, a agitat premeditat „masele populare”, mânate, da, mânate ilegal în stradă, păcălindu-le cu sloganuri și hăulituri istericate, adică dă-i și luptă fără o finalitate în perspectivă, nici politică, nici economică. Dar mult mai grav, extrem de grav, este că și herr Iohannis, și Ludovic Orban, și alții din Opoziție, au incitat la forme inadmisibile, bolșevizate, de terorism social-politic. Românilor cu minte limpede trebuie să le repugne și să-i îngrijoreze derapajele #rezist, care în aceste zile au demonstrat furie oarbă – în bună parte efect al unei insidioase manipulări – furie care poate duce România la destrămare. La dispariție! Opoziția a jucat cinic. Puterea PSD-ALDE, la rându-i, este obligatoriu să renunțe la o anumită stare de infatuare și, repet, de triumfalism păgubos. Și să nu facă din Liviu Dragnea un posibil Erdogan, adică un rege gol. Și să ia aminte, de la 1 ianuarie 2019, România preia președinția rotativă a UE.Va face față onorabil actualul guvern? (N.B. Atenție! Nu există pace deplină, acum, aici, sub măslinii PSD, dar și ai coaliției). Bun, a căzut cu brio moțiunea de operetă a opoziției. Era sigur că așa se va întâmpla. Aritmetica parlamentară a arătat că opoziția se va... autocenzura. Atrag atenția însă: PSD-ALDE să nu se culce pe-o ureche.Totuși, țara fierbe. Iar opoziția amenință că, la toamnă, mai pune de-o moțiune de cenzură. Vorba aia din popor: întărâtă-i, drace! Până când? Românii s-au săturat, li s-a făcut lehamite de mimările politice. Și de-o parte, și de ailaltă. P.S. Ceva îmi scapă: ce vrea, cum vrea și ce urmărește Victor Ponta? Și o coincidență taman în ziua moțiunii: Sevil Shhaideh a fost expediată de Codruța în fața instanței. Oare cine trebuie să fie apucat de frigurile fricii?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale