Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.06.2023 00:19


A A

O grevă care anunță marea furtună românească

O grevă care anunță marea furtună românească

GEORGE COANDĂ


Greva cadrelor didactice, cu toate controversele pe care le-a stârnit, a arătat guvernării că Școala este acel factor fundamental fără de care o națiune nu poate funcționa, nu este viabilă. Iar domnului președinte al republicii, Klaus Werner Iohannis – să reamintim că, la bază, este profesor – i-a bătut obrazul punându-i în față un adevăr dur: România educată – proiectul de suflet al Domniei sale – a eșuat. Lamentabil. Așa cum România, ca țară, a eșuat la fel de lamentabil, sub păstorirea-i neglorioasă.

 

De fapt, ca să fiu mai clar, „România educată” a eșuat ca efect direct al eșuării statului român. Pe bună dreptate, cadrele didactice cer să li se respecte statusul de educatori ai națiunii, că, și asta trebuie obligatoriu să înțeleagă guvernanții și șeful statului, vorba înțeleaptă a românului, fără carte n-ai parte, iar pentru ca națiunea să fie educată, educatorul, de la învățător la profesorul universitar, lucrează cu o materie extrem de complexă psihologic, cu „materia vie” care este ființa umană. Și cu atât mai mult, și riscul, și responsabilitatea sunt pentru educator copleșitoare. Și nu poate el, educatorul, să formeze conștiințe, ori cum se mai spune, „oameni demni pentru societate”, cu burta goală.

 

Despre condiția de a fi a „omului de la catedră” există păreri și păreri, nu intru acum în analiza lor, dar ceea ce este bine de reținut în orizontul opiniei publice este esența acestei condiții de a fi: pregătire și autodepășirea, ca să folosesc o sintagmă din domeniul juridic, „în formă continuată”. Privind astfel lucrurile, greva educatorilor este pe deplin îndreptățită. Și care anunță – iar eu demult am presimțit că așa se va întâmpla – furtuna socială care va mătura actuala și iresponsabila „clasă politică” românească. Se va produce cu o întârziere de 34 de ani, dar România eșuată trebuie salvată ca să nu se scufunde. Educatorii țării au ridicat cu curaj steagul împotriva trădării națiunii române.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm
Agenda 2024-2029: Ce este nou pentru educația europeană?
Jurnal de război. Tragica perspectivă (III)
Jurnal de război. Tragica perspectivă (II)
Jurnal de război. Tragica perspectivă
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Eram stăpânii Europei
Eternul mărțișor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale