Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.03.2018 00:25

Pentru că salariații „s-au săturat de lipsa de respect și de apreciere”


A A

Nori de proteste la Cromsteel

Nori de proteste la Cromsteel

❚ Sindicaliștii cer indexarea salariilor și creșterea acestora cu 500 de lei de persoană, pe lângă alte revendicări ❚ Ei acuză că mulți angajați se îmbolnăvesc la muncă, în timp ce firma face profituri uriașe, și amenință cu greva generală

VIRGIL VOINESCU

 


 

La sfârșitul săptămânii, vineri, 23 martie, sindicaliștii din cadrul ASO Cromsteel SA din Târgoviște, membri ai Sindicatului „Valahia” din „Cartel Alfa”, anunță declanșarea conflictului de muncă și grevă de avertisment de două ore, după ce concilierea de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a eșuat. Liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu, ne-a declarat că lista de revendicări privește probleme salariale cerute de mai multă vreme de sindicat și în cadrul negocierii Contractului de Muncă. Astfel, sindicaliștii au solicitat o creștere salarială în sumă fixă de 500 de lei pe salariat și indexarea salariilor cu inflația din luna ianuarie anul viitor, 2019, având în vedere nivelul scăzut de salarizare acordat de patronat, îmbunătățirea condițiilor de muncă cu echipamente care să reducă noxele din halele de producție, această situație fiind generatoare de multe îmbolnăviri profesionale în rândul angajaților și intrarea în legalitate privind condițiile de muncă grele.

Urmează greva generală pe perioadă nedeterminată

„Salariații s-au săturat să vină la muncă sănătoși, iar apoi să se îmbolnăvească și să se interneze datorită intoxicațiilor cronice cu mercur și crom, asta în condițiile în care societatea nu a încadrat locurile de muncă în condiții deosebite și salariații nu se pot pensiona mai devreme, conform legii”, a susținut liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu. „Îngrijorarea salariaților este justificată pentru că folosirea tehnologiilor învechite, folosirea cromului hexavalent, a mercurului și a utilajelor generatoare de zgomot în tehnologia de lucru a dus la îmbolnăviri profesionale grave. Salariații au fost diagnosticați cu intoxicații, aspectele fiind verificabile în unele cazuri și, nu puține, apărute în timp. În plus, salariații s-au săturat de lipsa de respect și lipsa de apreciere la care asistă zilnic din partea patronatului italian, în condițiile în care firma înregistrează profituri uriașe”, a adăugat Dragodănescu, precizînd că lista de revendicări salariale este mai lungă pentru că în discuție este încheierea Contractului Colectiv de Muncă, iar dacă acestea nu vor fi soluționate, după greva de avertisment se va trece la o fază mai dură: greva generală pe perioadă nedeterminată, aceasta urmând să fie declanșată începând de miercuri, 28 martie a.c.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

MESAJ DE CONDOLEANȚE
Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale