Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.07.2021 00:19

Editorial


A A

Ne bate rău soarele la cap…

Ne bate rău soarele la cap…

GEORGE COANDĂ


… de vreme ce, în acest miez de vară, parcă am luat-o razna cu toții pe întreg meleagul românesc. Parcă, da, nu ne mai găsim locul, căutăm ceva și nu găsim, și, în primul rând nu ne mai găsim liniștea socială, un rost echilibrat pe această lume, și – aceasta este impresia – ne sinucidem ca națiune. Sau suntem împinși să ne sinucidem. Dar cel mai rău bătută la cap de soarele năuc și de dramaticele tornade care răvășesc Românabsurdistanul este „clasa politică”. O „clasă politică” năucă precum soarele care ne pârjolește nimicitor, pentru că, altminteri ar fi greu de explicat de ce comportamentul ei este alandala și, mai ales, antiromânesc. De pildă, coaliția contranaturii aflată de o jumătate de an la cârma patriei acționează deslânat, fiecare parte a ei văzându-și de-ale ei. Astfel, național liberalii numai în spirit național nu acționează, ba dimpotrivă, vând tot ce a mai rămas străinătății, ca și cum ar urî tot ce aparține acestui neam amărât, primul-ministru spunând lucruri trăsnite, cum ar fi chestia aia cu uluitoarea creștere economică – un fake news pe care nici copiii nu-l înghit -, useristoplusi știi, fără Dumnezeu, se fac luntre și punte pentru a da pe mâna diavolului soarta neamului, udemeriștii din guvern, fără prea multă gălăgie, pas cu pas, își văd tacticos de interesul lor unguresc, recucerind în interesul Budapestei Transilvania. Interesant, foarte interesant, nu? Pentru mine, ca observator jurnalistic al mișcărilor astea aiuritoare de pe eșichierul politic este de nepriceput pe unde este Opoziția, și ca hăis-cea, PSD mimând că dă-i, și luptă, iar AUR, ducând un război pe cont propriu fără nicio finalitate. Păcat că, în Basarabia, a pierdut lamentabil la alegerile parlamentare pentru că habar n-a avut cum să-și gestioneze propagandistic prestația electorală. Să revenim dincoace de Prut. Imaginea de dezastru național este înspăimântătoare. Căci nimic nu se leagă, românii nemaifiind în stare să pună de uriașe proteste antiguvernamentale cerându-și dreptul la viață. Soarele o fi de vină că ne bate la cap?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm
Agenda 2024-2029: Ce este nou pentru educația europeană?
Jurnal de război. Tragica perspectivă (III)
Jurnal de război. Tragica perspectivă (II)
Jurnal de război. Tragica perspectivă
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Eram stăpânii Europei
Eternul mărțișor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale