Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.08.2022 00:20

Editorial


A A

Ne-a dat Dumnezeu de toate, dar noi le-am dat pe toate... și pe nimic

Ne-a dat Dumnezeu de toate, dar noi le-am dat pe toate... și pe nimic

Așa e, bunul Dumnezeu - nu știm încă de ce a fost atât de generos - a înzestrat cu de toate pământul locuit de neamul românilor. Cum se spune, ne-a dat, dar în sac ar fi trebuit noi să ne băgăm ce ne-a dăruit Tatăl Ceresc, și să avem grijă, ca de lumina ochilor din cap, de această zestre pentru care ne-au invidiat și ne invidiază astăzi, de pe aiurea și mai ales, marii tâlhari economico-financiari, de pildă din fascinantul, pentru mintea românilor, occident euroatlantic.

Dar noi, năuciți de democrația postdecembristă pe care alții, prin manipulare șmecherească, ne-au băgat-o pe gât, dar și spălându-ne creierul, la ordinul dat prin intermediul prim-ministrului în pulover roșu, numitul Roman Petre, încă din februarie 1990 la Televiziunea Română Liberă, cum că „industria românească este un morman de fier vechi" - vă mai amintiți? - , am fost părtași la dezindustrializarea țării, și ca atare ne-am pierdut piețele de desfacere pe care le aveam pe toate continentele.

Însă, ceea ce a fost/este cel mai rău și mai rău, privește înstrăinarea resurselor naturale ale țării (zăcămintele de petrol, de metale prețioase, de sare), astfel că, poporul român a rămas și cu buzele umflate, și cu fundul gol, și cu ochii-n soare, și acum ne văităm ca babele și nu suntem în stare, parcă am fi narcotizați, să-i pedepsim pe făptașii oficiali.

Hai s-o zicem pe-aia dreaptă! Președinții republicii, guvernele, parlamentarii - unii s-au revoltat fariseic, de frica electoratului, cum că, vai, în ce hal de  pierzanie a ajuns bietul popor român! Cu toții și-au adus o neprecupețită contribuție "multilateral dezvoltată" la monstruoasa prăbușire a țării, a neamului românesc. Timpul trece, ne bântuie pandemiile, un război  apocaliptic se dă la pragul României și iată acum, o cumplită, meteorologie o consideră istorică, secetă secătuiește până la disperare patria.

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

C40 – spre neocomunismul / neofascismul distopic (II)
C40 – spre neocomunismul/neofascismul distopic (I)
Destabilizarea/haotizarea României...
Mergem până în Vietnam?
Sferele decizionale ale politicilor sectoriale
Jurnal de război. Alarmă! România sub focul Kremlinului (II)
Jurnal de război. Alarmă! România sub focul Kremlinului
Gruparea forțelor anti-europene ia amploare
Noul an școlar, sub spectrul haosului
Întrebările toamnei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale