Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.07.2014 00:19

Editorial


A A

Mitul sau... mita "tehnocraților" tineri

Mitul sau... mita

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro

 


 

Niște “tehnocrați” tineri, care abia au făcut ochi și au umblat de-a bușilea prin sediile de partide, au ajuns direct miniștri și secretari de stat. Luați din scutecele familiilor politice, cu “tâta mare” peste rând, au fost rapid înțoliți festiv cu cele mai înalte demnități publice, chit că le stau costumele funcțiilor XXL ca pe gard și le cad pălăriile pe ochi, de mari ce le sunt.

 

Înainte vreme, fenomenului cu pricina i se zicea “rezerva de cadre a partidului” și “rotația cadrelor”, însemnând cu totul altceva decât ce vedem că înseamnă astăzi. “Rezervele” urcau binișor pe scara politică și profesională ca să nu le ia amețeala ajungând de-ndată la înălțimea jilțurilor. De vreo 10 ani încoace, asistăm la un fenomen periculos, anume cel al înțărcării precoce a bebelușilor “tehnocrați” și promovarea lor direct la “biberoanele” funcțiilor guvernamentale, parlamentare și nu numai.

Apoi sunt scoși la vedere pe instigatoarele televiziuni politice ca să vadă și să nu creadă țara asta ce-a votat și mai ales ce-a căpătat. Mi-e și milă de ei, micuții, când îi văd cum scâncesc și cum le cad fețele când sunt întrebați despre niște chestiuni obișnuite pentru un tehnocrat cât de cât versat, cum ar fi de exemplu tabla înmulțirii și a împărțirii bugetului.

 

Că sunt tratați cu bădărănie ori nu, mai puțin contează dacă s-ar vedea că au răspunsuri mature ca ale unora care stau în funcții pe picioarele lor. Când le vezi reacțiile infantile și speriate, intri până și tu, om serios, în panică. Și normal că te-ntrebi cât e mit și cât e mită în fenomenul ăsta politic al așa-zișilor “tehnocrați tineri”. Mai ales că afli, tot de la politicieni, ce “cotizații” plătesc unii din propriile (?!) buzunare ca să ajungă să-și bage mâinile până la coate în buzunarele noastre.

 

Principiul tehnocrat este, desigur, “dați-mi banii voștri să-i toc eu”. Incubatoarele de “tehnocrați” de la nivel înalt clocesc și pentru bătăturile politice locale pe unde vedem că au prins deja aripi de curci niște pui cu puful pe ei, care-și scriu până și cererile de concediu de parcă ar face-o cu picioarele. Pliscurile însă le sunt mari, foarte mari! Și foamea de bani nemunciți așijderea.

 

Din ce în ce mai mulți semianalfabeți tineri, cu fel de fel de patalamale academice, au fost numiți în funcții înalte, fără teama organelor politice că-n cădere și-ar putea rupe gâții și dinții. Până atunci însă, taie și spânzură cu bucurie prin bugetele instituțiilor publice, în timp ce dădacele lor politice le schimbă într-una scutecele în particular, semn că ce găsesc în ele cam pute a nepricepere. Problema este că ni se cere și nouă să punem moț la tort-ura “tehnocrată”, când o bomboană pe coliva profesionalizării ar fi mult mai nimerită.

 

Împotriva tupeului, aroganței și analfabetismului unor “tehnocrați” tineri am luptat și noi gazetărește prin mahalaua politică dâmbovițeană, dar cum mama lor rămâne mereu gravidă, e greu să te lupți cu atâția odată. Și uite-așa, din mitul “tehnocraților” mai rămâne doar mita! Și un popor furat cu tupeu de “tehnocrat”!

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale