Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.02.2017 00:25

La Târgoviște, cu participarea a peste 10.000 de oameni,


A A

Miting uriaș pentru susținerea Guvernului Grindeanu

Miting uriaș pentru susținerea Guvernului Grindeanu

ANA MARIA POPESCU,

ANDREI VASILIU

 


 

În ciuda ploii mărunte care a cuprins sâmbătă Târgoviștea, peste 10.000 de social democrați, primari, consilieri locali și județeni, simpatizanți PSD și simpli cetățeni, din toate colțurile județului și chiar și din județul vecin Argeș, au participat la mitingul de susținere a Guvernului Grindeanu și a conducerii centrale a Partidului Social Democrat. Evenimentul a fost organizat sâmbătă, 25 februarie a.c., în Piața Revoluției din municipiul Târgoviște, în fața Primăriei. Au participat, totodată, foarte mulți lideri locali ai partidului partener de guvernare, ALDE, dar și unii primari din județul Argeș, care au vrut să spună că sunt alături de PSD Dâmbovița, că sunt alături de Guvernul condus de Sorin Grindeanu și că susțin cu toată forța programul de guvernare al Partidului Social Democrat. A fost un miting pașnic, fără scandări tendențioase, cu intonarea imnului de stat, a imnului PSD și chiar, în anumite momente, cu audiție de... muzică clasică. Social-democrații și aliații au protestat pașnic, având însă grijă să-și arate nemulțumirile față de ceea ce se întâmplă în țară, prin pancarte și bannere cu mesaje dure, în special la adresa președintelui Klaus Iohannis. „Ghinon, am ieșit și noi”, „Protest elegant, președinte ezitant”, „Aleg guvernul democrat, nu dictatorul reinventat”, „Statul de drept nu e doar un concept, eu îl respect”, „N-am primit nici bani, nici vin, am venit ca sa susțin”, „Mediator, nu meditator”, „Votul meu contează”, „România are nevoie de progres, pacea socială este obligatorie”, „Pierdut președinte, îl declar nul”, „Luați mâna de pe Guvern”, sunt doar câteva dintre mesajele transmise de dâmbovițenii participanți la mitinul pro Grindeanu, pro Guvern, pro PSD, organizat la Târgoviște. Rând pe rând, liderii PSD au mulțumit pentru sprijin dâmbovițenilor și i-au încurajat pe cei prezenți să fie alături de Guvernul Grindeanu și să sprijine implementarea programului de guvernare cu care PSD-ALDE a câștigat alegerile din 11 decembrie 2016.

„Democrația nu se negociază”

Adrian Țuțuianu (senator, președinte PSD Dâmbovița):

„Unii au fost sceptici, au spus că nu vom fi 10.000, dar suntem mai mulți, pentru că sunt mulți români care susțin Partidul Social Democrat. Sunt mândru că sunt membru al Partidului Social Democrat. Am venit să spunem tuturor românilor că și noi contăm, că democrația nu se negociază, că dreptul nostru trebuie respectat, că poporul a decis pe 11 decembrie, am venit să spunem tuturor că poporul este suveran. Mulțumesc tuturor, ați venit de la Văleni Dâmbovița până la Șelaru, de la Tărtășești până la Vișinești, de la Vlădeni până la Târgoviște, până la Găești, suntem o echipă unită, oameni care au trimis în Parlamentul României, în 11 decembrie, 5 deputați și 2 senatori, peste 65% din voturile dâmbovițenilor au fost alături de Partidul Social Democrat. Votul nostru trebuie respectat. Împreună suntem o echipă puternică, împreună dorim să creăm o Românie democratică, modernă și prosperă. Am venit să demonstrăm pașnic, să arătăm că există și alte opinii în această țară. Susținem PSD, susținem Guvernul Grindeanu, susținem Liviu Dragnea... Trebuie să arătăm tuturor că suntem mulți, că suntem puternici, că ne pasă de România, că ne pasă de români, că vrem o Românie normală, că vrem democrație, că vrem stat de drept, că vrem să ne fie respectate drepturile și libertățile fundamentale, că vrem ca votul nostru să fie respectat”.

„Vrem ca abuzul să nu se mai întoarcă în România”

Rovana Plumb (ministru al Fondurilor Europene, deputat):

„Vrem o Românie normală, vrem să ne apărăm votul din 11 decembrie, vrem să susținem Guvernul Grindeanu, Guvernul PSD. Românii știu că noi vrem să guvernăm în folosul lor, în folosul României, de aceea ne-au dat încrederea și ne-au acordat votul lor pe 11 decembrie și trebuie să ne apărăm votul. Adversarii noștri politici, în loc să-și recunoască cu demnitate înfrângerea, au vrut să distrugă PSD, au vrut să spulbere speranțele de bunăstare ale poporului român, au vrut să sădească discordia în societatea românească. Avem cea mai puternică echipă politică pe care ați votat-o, Liviu Dragnea, un lider cu viziune și cu principii pe care și le apără cu toată ființa sa, Sorin Grindeanu, premierul care va aduce prosperitatea în România. Avem la Dâmbovița una dintre cele mai puternice Organizații PSD din țară. Vrem o Românie prosperă, o Românie normală, vrem ca abuzul să nu se mai întoarcă în România, vrem o Românie mândră și demnă. Așa să ne ajute Dumnezeu!”.

„Suntem aici pentru a apăra valori fundamentale: votul, democrația, statul de drept”

Cristian Stan (primarul municipiului Târgoviște, președinte PSD Târgoviște):

„Vrem să ne apărăm votul. Sunt unii care, iată, la aproape trei decenii de la Revoluție, încă mai cred că România poate fi condusă prin manipulări, prin intimidări sau prin provocări de stradă. Acestora le spunem clar și răspicat de la Târgoviște că votul este esența democrației, votul este seva și fundamentul statului de drept, iar Partidul Social Democrat a câștigat alegerile din 11 decembrie și nimeni nu poate schimba acest lucru. Am muncit cu toții în campania electorală, am întâlnit mii de oameni, am strâns mii de mâini, am pus la punct un program de guvernare, iar angajamentele din campania electorală sunt acum certitudini. Faptul că suntem la miting într-un număr atât de important dovedește că suntem puternici, că nu putem fi manipulați, că nu putem fi intimidați. Prezența noastră la miting nu este o reacție mecanică la manifestațiile de la începutul lunii, noi suntem aici pentru a apăra valorile fundamentale ale oricărei societăți civilizate: votul, democrația și statul de drept. Sunt mândru că fac parte dintr-o echipă atât de puternică. Doamne ajută!”.

„Demonstrație de apărare a libertății și voinței populare majoritare”

Alexandru Oprea (președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, secretar executiv PSD Dâmbovița):

„Sunt unul dintre miile de români care a ales să-și apere credința, valorile și așteptările exprimate cu tărie la 11 decembrie 2016. La Târgoviște, în Dâmbovița, suntem câteva mii, dar în toată țara suntem milioane. Și noi și cei asemenea nouă așteaptă astăzi respect din partea acelora care și-au asumat în fața lor că vor milita pentru unitate, înțelegere și cooperare între români și nu au făcut-o. Ceea ce se întâmplă la Târgoviște este una dintre cele mai puternice demonstrații de apărare a libertății și voinței populare majoritare împotriva oricăror forțe, știute sau neștiute, care doresc schimbarea acestei realități. Nu este naivitate, este doar o dorință arzătoare a noastră de a menține echilibrul, stabilitatea și buna înțelegere între noi, ca români care luptă pentru un bine colectiv, un bine al tuturor. Ei au crezut că pot continua să aibă un Guvern al lor, noi ne-am exprimat clar opțiunea că vrem un Guvern al românilor. Vreau să le mulțumesc în acest moment tuturor românilor care în tot acest timp au continuat să creadă în România. Acum este timpul să credem în România, să credem în PSD, să credem că împreună putem schimba România. Dumnezeu să ne ajute!”

„Cei care susțin PSD sunt cei mai mulți, iar vocea lor trebuie auzită”

Titus Corlățean (senator PSD de Dâmbovița):

„Era nevoie ca cei mulți, cei tăcuți, să fie prezenți și la Târgovi ște. Era nevoie ca cei mulți, puternici și tăcuți să-și facă auzită vocea, pentru că cei care susțin Guvernul României, cei care susțin PSD sunt cei mai mulți, cei mai puternici, iar vocea lor trebuie auzită. Au trecut doar două luni și jumătate de la ziua alegerilor, de când românii au dat în mod legitim și democratic dreptul de guvernare pentru România Partidului Social Democrat și acest drept trebuie respectat de toți. Acest Guvern pune în practică un program de guvernare foarte bun și ambițios, care înseamnă creștere economică, sprijin și respect pentru cei care muncesc cinstit și corect, pentru cei care au muncit și sunt la vârsta pensiei și au nevoie de susținere și de respect, pentru cei tineri, pentru învățământ, pentru educație. Ceea ce ceilalți pretind, să le fie respectat dreptul la liberă exprimare, trebuie respectat și pentru noi, cei mulți care dorim binele României. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

„Cerem respect pentru votul din decembrie 2016”

Cristi Stroe (primar Șotânga, vicepre ședinte PSD Dâmbovița):

„Aleșii locali PSD, primari, viceprimari, consilieri locali, consilieri județeni, susțin Guvernul Grindeanu, guvernul coaliției majoritare PSD-ALDE, majoritate câștigată la alegerile din 11 decembrie 2016. Cum noi am respectat rezultatul votului din 2014, același respect îl cerem pentru votul nostru din decembrie 2016. Oamenii s-au săturat să audă că dacă câștigăm alegerile o să facem, noi trebuie să spunem am făcut și Guvernul Grindeanu, după aproape două luni de guvernare, cu cel mai bun program de guvernare după 1990, a reușit să implementeze peste 35 de măsuri în folosul cetățenilor acestei țări. La aproape 100 de ani de la Marea Unire suntem mai dezbinați ca oricând, ne trebuie un alt mare proiect de țară, Strategia Națională de Dezvoltare pentru următorii 30 de ani la care să participe toate elitele neamului românesc”.

„Este semnalul că nu ne poate destructura manipularea”

Dorinel Soare (primar Niculești, vicepreședinte PSD Dâmbovița):

„La acest miting oamenii au venit fără a cere ceva, este un lucru extraordinar. Noi am dat semnalul că nu ne poate destructura această manipulare care s-a încercat în Piața Victoriei. La 11 decembrie am încheiat un contract cu cei care ne-au votat, prin care noi ne obligăm, ca partid, să facem viața mai bună pentru noi, pentru copiii și nepoții noștri. Guvernul Grindeanu este primul guvern care a luat cele mai rapide măsuri pentru bunăstarea populației”.

Marșul pe principalele bulevarde ale Târgoviștei

După încheierea mitingului, cei peste 10.000 de social democrați și nu numai au pornit în marș pe cele mai importante bulevarde ale municipiului Târgoviște. Marșul s-a desfă- șurat pe traseul Bulevardul Libertății - strada poet Grigore Alexandrescu - Bulevardul Mircea cel Bătrân - Bulevardul Independenței - Bulevardul I.C. Brătianu - Bulevardul Regele Carol I - Bulevardul Mircea cel Bătrân - strada poet Grigore Alexandrescu - Bulevardul Libertății - sediul PSD Dâmbovița. La finalul manifestării, social democrații s-au asigurat că întreaga țară a înțeles mesajul principal al mitingului: Guvernul Grindeanu și programul de guvernare al Partidului Social Democrat se bucură de o susținere masivă și în Dâmbovița!

VOX POPULI: „Vrem unire, nu dezbinare”

Am cules câteva impresii la cald de la unii dintre participanți despre mitingul organizat de PSD la Târgoviște. Oamenii ne-au răspuns cu disponibilitate și calm. Spre deosebire de unii așa-ziși jurnaliști care căutau, prin mulțime, numai persoane foarte în vârstă sau de o anumită etnie, noi am realizat acest micro-sondaj complet aleatoriu, având surpriza să ne întâlnim, la final, cu unul dintre edilii din Argeș veniți la evenimentul realizat de PSD Dâmbovița.

● „Susțin PSD și guvernul, sunt de acord cu măsurile luate. Vreau să îmi fac o imagine asupra membrilor din organizațiile PSD. Sunt aceiași oameni simpli, cu demnitate, cu onoare și cu frumusețe sufletească. Nu mi-au fost înșelate așteptările” (Șerban)

● „Să lase PSD să guverneze, să nu mai vină cu cearta”

● „Am venit în piață pentru susținerea guvernului Grindeanu și pentru unirea țării, nu pentru dezbinarea ei. În primul rând, s-a făcut o scindare a societății, între tineri și bătrâni, ceea ce nu duce la un lucru bun pentru această țară. A fost o dezinformare în societate și de aceea s-a produs scindarea. Mulți tineri nu știu ce a fost în această țară” (Belehuzi Mircea)

● „Am venit să manifestăm contra nemulțumiților față de guvern și așteptăm să ne meargă mai bine. Suntem mulțumiți cu ce s-a realizat după campania electorală. Sperăm să se îngroape securea războiului și să meargă mai bine. Ne dorim liniște și pace ca să putem înainta cu țara. Vrem să arătăm că suntem uniți” (Chiru Gheorghe)

● „Susținem Guvenul Grindeanu și programul pe care l-a făcut în decembrie 2016. Să-i lăsăm să-și facă programul, pentru că e bun” (Radu Clara)

● „Nu vrem să avem două Românii, vrem să avem o Românie unită. Am venit din Argeș în mod special, pentru că nu vrem să dezbinăm țara. Vrem să se respecte votul din 11 decembrie” (Ștefan Benonie, primarul loc. Aninoasa, jud. Argeș).



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale