Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.08.2016 00:19

Editorial


A A

Minciuna președintelui

Minciuna președintelui

GEORGE COANDĂ


Uite, când credeam că vara românească a lui 2016 se va încheia, politic, într-o mare plictiseală produsă de eterna bălăcăreală, cu lovituri sub centură, a lumii viermuitoare a partidelor neamului, a venit, pe neașteptate, oferită de herr președinte Klaus Werner Iohannis, distracția, și românii și presa rămânând cu gura căscată. Nu uimiți de vreun spectacol fascinant, ci de minciuna, cât ditamai Palatul Cotroceni, a președintelui că pleacă, nu știu unde, în concediu, de pildă, la bunii săi părinți, locuitori în inima Germaniei, gest, nu-i așa, demn de toată lauda – și eram gata să-l apreciem pentru asta - dar a virat-o scurt la Marea Mediterană, ducându-se să se prăjească pe plajele din Baleare. Iar cineva pe fază – cine-o fi oare, cine-o fi? – l-a tras în poză șezând destins, convins fiind că nu-l descoperă nici gândul și nici vântul în aeroportul internațional din Palma de Mallorca, lecturând, pare-se, o revistă turistică de vacanță.

Că a șters-o în concediu nu e nicio problemă, păi, are tot dreptul, însă, mârâim noi, n-are dreptul să umble cu fofârlica/minciuna, pentru că, după câte știm noi, din povești, neamțul e disciplinat și onest. Herr Klaus, am băgat noi de seamă, s-a românizat, prin contaminare, într-atât încât, în afară de zgârcenia la vorbă și de o anumită infatuare, nu mai are nimic nemțesc în ADN. La urma urmelor și în consecință, la ce i-o fi trebuind să umble pe căi de vacanță secrete, când și așa stă prost în sondaje, tot ducându-se de-a berbeleacul în încrederea națiunei? Și de ce, afară de câteva vâjâieli de ochii neamului pe la vila lui Nea Nicu de la Neptun și prin munții patriei, se simte fericit, trăind clipe de beatitudine și de idilă exotică cu grațioasa doamnă Carmen prin „alte zări de farmec pline”? Nici asta n-ar fi o problemă, românii sunt ei un popor dedat la deliciile bârfei, dar fiind înțelegători până la Dumnezeu, ar pricepe că actualul lor președinte este tentat de „corola de minuni” a altor spații geografice ale lumii, dar cu o firească și obligatorie condiție, să nu fie luați de fraieri. Secretomania de vacanță a lui herr Klaus au taxat-o și drept sfidare. E frumos herr Klaus? Pardon, nu-i! Națiunea peste care sunteți păstor merită respect!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale