Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.12.2014 00:17

În Dâmbovița, dificultăți majore


A A

Microciparea câinilor cu stăpân, în coadă... de pește

Microciparea câinilor cu stăpân, în coadă... de pește
Toate încercările de a se subvenționa integral operațiunea de microcipare au fost sortite eșecului

❚ Costul de 25-30 lei este, se pare, mult prea mare pentru proprietarii de câini, iar autoritățile și guvernul nu pot subvenționa decât vaccinarea, nu și microcipul ❚ Potrivit directorului DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea, deși este cel mai important pas în gestionarea maidanezilor, microciparea câinilor cu stăpân întâmpină dificultăți uriașe ❚ În aceste condiții, termenul limită pentru această acțiune a fost prelungit până la sfârșitul lunii februarie 2015, la solicitarea medicilor veterinari

VIOLETA STANCIU


Microciparea câinilor cu stăpân, acțiune care trebuie finalizată la sfârșitul lunii februarie 2015, se desfășoară anevoios la nivelul județului Dâmbovița.

Semnalul de alarmă a fost tras recent de directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, dr. Sandu Tolea, care pune această problemă pe seama costului ridicat (25-30 lei) al microcipării, ce trebuie suportat de fiecare proprietar de câine.

 

„Au fost atâtea nenorociri în ceea ce

înseamnă gestionarea câinilor fără stăpân”

Pentru a putea duce, totuși, la bun sfârșit această acțiune, directorul DSVSA Dâmbovița a solicitat sprijinul primarilor și, mai nou, pe cel al Prefecturii. Nu de alta, dar microciparea câinilor cu stăpân reprezintă primul pas în ceea ce privește gestionarea maidanezilor.

„Microciparea câinilor cu stăpân este o acțiune a ANSVSA și a Guvernului României. În județul Dâmbovița am pornit această campanie, dar întâmpinăm greutăți foarte mari, mai ales că această microcipare este contracost pentru fiecare proprietar de animal. Microciparea este suportată de proprietar, iar Guvernul României și ANSVSA vin și efectuează gratuit vaccinarea antirabică a câinilor. Am demarat o acțiune de ieșire în teritoriu, am găsit mare înțelegere din partea primarilor, cărora încerc să le explic în ședințele de Consiliu local că este o acțiune obligatorie. Oamenii trebuie să înțeleagă acest lucru. Acțiunea trebuie s-o încheiem până la sfârșitul lunii februarie. Am fost și la București, la ANSVSA, să găsim posibilitatea să fie subvenționată, dar nu există la acest moment. Acesta este primul pas în ceea ce privește gestionarea câinilor fără stăpân, care este o problemă a României, nu numai a județului Dâmbovița. Știm cu toții că au fost atâtea nenorociri în ceea ce înseamnă gestionarea câinilor fără stăpân, lipsa fondurilor la primării. Noi credem că odată cu microciparea câinilor cu stăpân vom ști exact când se produce abandonul de către persoanele care dețin animale de reproducție. Astfel vom ști exact de unde provin acei căței abandonați și vom putea aplica legislația în vigoare”, a precizat directorul DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale