Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.08.2014 00:19

Editorial


A A

Mai ușurel cu... aroganțele

Mai ușurel cu... aroganțele

ALINA MAVRODIN VASILIU


Nici n-a trecut bine vara, că s-au și năpustit peste națiune dezbaterile pre-electorale despre „proiectele de țară” ale prezidențiabililor ieșiți la lupta cea mare câtă frunză - câtă iarbă. Cei mai mulți dintre ei o ard public de mama focului cu ideologiile și cu doctrinele, care seamănă dar nu răsar cu ce ne-ar plăcea să culegem în caz că i-am alege. Am auzit deja diverse trăsnăi în ultimele zile, în încercările disperate ale unora de a da credibilitate candidaților și partidelor care îi susțin.

De exemplu, un pretins analist, evident cu memoria scurtă, a propus ca element de „noutate” electorală să încheie candidații un fel de contracte cu alegătorii. Și de nu și le-or respecta, să să să..., na că nu mai știu ce zicea să facă. Să-și facă harakiri, seppuku... nu, că astea-s cu onoarea, cu bărbăția, cu ce lipsește majorității politicienilor români. Mă rog, ceva de genul că să le luăm boii de la bicicletă dacă nu și-or respecta contractele încheiate cu votanții. Alea pe bază de doctrine, de ideologii și de vrăjeli electorale.

Ce „noutate”! Păi n-avuserăm și-n 1996 parte de-un asemenea „contract” semnat pe-atunci de Emil Constantinescu, candidatul din partea Convenției Democrate (PNL-PD-PNȚCD)? Haideți domnilor, vă rugăm frumos, nu mai prostiți poporul cu televizorul și nu ne mai împuiați capetele cu „noutăți” demult fumate și azvârlite ca niște chiștoace la tomberoanele deziluziilor politice post-revoluționare.

Dar uite și la mine, ce m-o fi găsit ca să le vorbesc candidaților ca și cum m-ar auzi vreunul. Trag însă nădejde de la cei care ne monitorizează intens și chiar studiază acest cotidian pentru a informa „mai sus” cine-ce puncte de vedere are, că or să transmită dezamăgirile noastre profunde și faptul că, spre deosebire de alții, nu avem memoria scurtă. Și mi-aș mai dori mult de tot ca politicienii locali să fie mai rezervați și mai realiști cu pronosticurile meciurilor electorale din toamna asta.

Apropo de memoria acestui ziar: au rămas consemnate din trecutele campanii electorale niște declarații mustind de beția puterii, la fel de hazardate ca cele recente, despre scorurile cu care credeau ei că va fi câștigată Președinția. Și de arogante ce-au fost declarațiile cu pricina, am văzut cu toții ce s-a întâmplat.

Părerea mea, atât cât mai contează pentru atotștiutorii politicieni, este că bine-ar fi s-o lase mai moale cu trâmbițarea unor rezultate fantasmagorice, cu doctrinele și cu ideologiile eșuate într-un penibil plictisitor, și să mai stea de vorbă și cu jurnaliștii neînregimentați în propagandă, care au urechi să audă glasul străzii și minte să nu-l uite imediat după alegeri. Dar nu-i obligatoriu! Pot să decidă și să rămână fideli vechilor aroganțe, dacă nu i-au deranjat rezultatele prezidențialelor trecute.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale