Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.05.2016 00:19

Editorial


A A

Mafia mioritică

Mafia mioritică

GEORGE COANDĂ


Patronul „Hexi Pharma”, Dan Condrea, a murit, izbindu-se cu mașina într-un copac. Evenimentul a surprins o țară întreagă. Nu pentru că era un om tânăr sau pentru că ar fi fost vreo mare personalitate publică. Era însă un patron amestecat într-o afacere a morții, urmărit de DNA în uriașul scandal al dezinfectantului mistificat și care a produs tragedii în multe spitale românești.

Afacere mafiotă în care ar fi fost implicat și… un serviciu secret. Dar modul în care și-a sfârșit zilele Dan Condrea ridică numeroase semne de întrebare, producând un noian de bănuieli și uimiri. Dincolo însă de acest „nod gordian” al cazului acestei dispariții intempestive, un aspect este cert, are toate datele unei acþiuni mafiote. Astfel că decesul patronului de la „Hexi Pharma”, doar cu o zi înainte de a fi încătușat, are doar două variante de luat în calcul: fie că s-a sinucis, având de ascuns ceva extrem de grav – ceea ce nu exclude și o prăbușire psihică -, fie că… a fost sinucis. Și de aici un remember: morțile suspecte din ultimele două decenii ale unor oameni de afaceri prinși în hora unor afaceri oneroase ori ale unor oameni politici și ai legii cărora trebuia să le fie închise gurile pentru că luaseră urma unor asemenea afaceri, statul român fiind cel ce a suferit distrugeri criminale. Ne aflăm, așadar, într-un halucinant joc al morții încins de interesele unor mafii internaționale pe mână cu mafia mioritică. Pentru că nimeni nu mă poate convinge de contrariu și anume că substanța ucigătoare produsă de „Hexi Pharma” a fost doar o neglijență a fabricantului. Este exclus. În această afacere – și se va afla până la urmă – sunt împletite financiar și mortal interese și din afară și din țară și al cãror scop este distrugerea cât mai rapidă a națiunii române. Și în acest tip de afaceri intră și reglarea de conturi, eliminarea unor oameni cărora numai așezarea unei lespezi de mormânt peste gură poate ascunde adevărul. Iar mafia mioritică, hai să fim cinstiți cu noi înșine, este efectul logic – exact, logic, ca să nu spun firesc – al societății capitaliste de tip nou. O societate de junglă. Și în care România este înjunghiată în fiecare zi.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale