Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.11.2021 00:13

La Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița,


A A

Luptă permanentă pentru atragerea donatorilor de sânge

Luptă permanentă pentru atragerea donatorilor de sânge

*„Nu mai avem niciun parteneriat în proiect pentru că s-au terminat colaborările cu Arhiepiscopia, am mai avut o acțiune cu polițiștii, acțiune care a fost la nivel național...”

*„Nu este deloc ușor să facem față solicitărilor de sânge, dar trebuie să facem rost...”

 

O perioadă destul de dificilă... la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița! Mobilizarea donatorilor este destul de greoaie, iar parteneriatele care au funcționat până acum cu diverse instituții ale statului, care au fost de mare ajutor Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, au ajuns la final... Așa se face că acum, pe sfârșit de an, conducerea instituției încearcă să se descurce și să facă rost de sângele atât de vital pentru salvarea de vieți omenești, mai ales că cererea este foarte mare.

„Nu este deloc ușor să facem față solicitărilor de sânge”

,,Este mai greu să-i mobilizăm acum pe donatori... Nu mai avem niciun parteneriat în proiect pentru că s-au terminat colaborările cu Arhiepiscopia, am mai avut o acțiune cu polițiștii, acțiune care a fost la nivel național. Mai încearcă și cei de la Institut să mai dea o mână de ajutor... și în teritoriu, mai fac niște colaborări. Practic pe ei contăm mereu, pe jandarmi, mai vin și polițiștii, cei de la ISU, dar puțin de colo de colo s-a făcut cât să o ținem la linia de plutire.

În momentul de față avem un mic ajutor de la USR, cu Dan Mărgărit care ne ajută mereu, periodic, aduce prieteni, face o acțiune pe care a pus-o el în intervalul 15-19 noiembrie, deci toată săptămâna pot veni la donare, care cum pot. Ne mai ajută și alții influenceri care duc vestea despre donare, difuzează informații și aduc mereu pe câte cineva...

Nu este deloc ușor să facem față solicitărilor de sânge, dar trebuie să facem rost... Dacă e nevoie de o grupă rară, cum a fost cerere de zero negativ și de B negativ, am trimis mașina până la Pitești să aducem niște sânge B negativ pentru că nu era de ajuns, nu mai era deloc. Se și consumă foarte mult și atunci trebuie să fi tot timpul vigilent pentru că nu ai încotro... De undeva trebuie s-o scoatem la capăt. Mai rugăm spitalele să ne trimită aparținători’’, ne-a semnalat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu.

 

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

21 de apartamente ANL vor fi repartizate viitorilor chiriași
Modernizarea prin asfaltare a Drumului Comunal Local 97-27 A
Ziua Mondială pentru Eliminarea Violenței asupra Femeii
Accidentele rutiere, în statisticile Centrului Europe Direct Târgoviște
ISU Dâmbovița vrea soldați!
Peste 200 de urgențe pe zi
Zile libere pentru vaccinare
Serviciul de Evidență a Persoanelor Ocnița și-a deschis porțile
Caravana „Dâmbovița Curată” continuă
Târgoviște, un oraș curat, înainte de toate
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

În ziua Marii Uniri, mai dezuniți ca oricând!

Orice ar spune unii, și fac vorbire despre „patrioții de serviciu”, sau mai exact, de „optimiștii păguboși”, sentimentul public covârșitor este că (și  sondajele o spun fără nici o îndoială) „țara merge într-o direcție greșită” și că „războiul româno-român” pare a nu se mai sfârși. Nu mai suntem „uniți în cuget și simțiri”, ca în acele ore astrale... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale