19.11.2021 00:13

Luptă permanentă pentru atragerea donatorilor de sânge

Luptă permanentă pentru atragerea donatorilor de sânge
Galerie foto

*„Nu mai avem niciun parteneriat în proiect pentru că s-au terminat colaborările cu Arhiepiscopia, am mai avut o acțiune cu polițiștii, acțiune care a fost la nivel național...”

*„Nu este deloc ușor să facem față solicitărilor de sânge, dar trebuie să facem rost...”

 

O perioadă destul de dificilă... la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița! Mobilizarea donatorilor este destul de greoaie, iar parteneriatele care au funcționat până acum cu diverse instituții ale statului, care au fost de mare ajutor Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, au ajuns la final... Așa se face că acum, pe sfârșit de an, conducerea instituției încearcă să se descurce și să facă rost de sângele atât de vital pentru salvarea de vieți omenești, mai ales că cererea este foarte mare.

„Nu este deloc ușor să facem față solicitărilor de sânge”

,,Este mai greu să-i mobilizăm acum pe donatori... Nu mai avem niciun parteneriat în proiect pentru că s-au terminat colaborările cu Arhiepiscopia, am mai avut o acțiune cu polițiștii, acțiune care a fost la nivel național. Mai încearcă și cei de la Institut să mai dea o mână de ajutor... și în teritoriu, mai fac niște colaborări. Practic pe ei contăm mereu, pe jandarmi, mai vin și polițiștii, cei de la ISU, dar puțin de colo de colo s-a făcut cât să o ținem la linia de plutire.

În momentul de față avem un mic ajutor de la USR, cu Dan Mărgărit care ne ajută mereu, periodic, aduce prieteni, face o acțiune pe care a pus-o el în intervalul 15-19 noiembrie, deci toată săptămâna pot veni la donare, care cum pot. Ne mai ajută și alții influenceri care duc vestea despre donare, difuzează informații și aduc mereu pe câte cineva...

Nu este deloc ușor să facem față solicitărilor de sânge, dar trebuie să facem rost... Dacă e nevoie de o grupă rară, cum a fost cerere de zero negativ și de B negativ, am trimis mașina până la Pitești să aducem niște sânge B negativ pentru că nu era de ajuns, nu mai era deloc. Se și consumă foarte mult și atunci trebuie să fi tot timpul vigilent pentru că nu ai încotro... De undeva trebuie s-o scoatem la capăt. Mai rugăm spitalele să ne trimită aparținători’’, ne-a semnalat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu.

 

 

 

 

Violeta Stanciu