Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.10.2014 08:20

Editorial


A A

LUNA TRĂDĂRILOR

LUNA TRĂDĂRILOR

ALINA MAVRODIN VASILIU


Anul 2014 se va încheia apoteotic cu luna cadourilor politice. Nu pentru alegători, ci pentru niscaiva trădători. Există deja semnale că luna trădărilor a și început. Pe mine, una, nici nu mă mai miră și nici nu mă mai deranjează. Doar mă amuză! Cel puțin așa îmi propun. Cum ar spune-o alegătorul simplu și foarte turmentat: „Trăda-s-ar neică unii pe alții cât vor, numai s-avem și noi ce bea și ce mânca!”.

 

De acord! Și-apoi să se distreze alegătorul cum l-o duce capul aflând zilnic de o nouă și măreață trădare care va trece ca o boare cu damf de pastramă și gust de must prin târgurile și bâlciurile acestei toamne electorale. Veți vedea dumneavoastră, alegători, că nu mă duce capul la prostii când las scris aici că mă aștept ca arta compromisului politic să ajungă în această lună electorală în sferele cele mai rafinate ale trădărilor politice. Foarte rafinate, când e-n joc beția de putere și nevoia disperată de imunitate. Astea două creează dependență de funcții publice ceva de speriat.

 

Să nu vă mire dacă vor curge printre declarațiile unora și ceva lacrimi fierbinți, cum au mai curs cu succes electoral și-altă dată. Știu că sunt foarte lăcrimoși ochii unor politicieni sensibili la trădări. Până și crocodilii i-ar invidia de le-ar vedea lacrimile scurse pe sticlele televizoarelor. Astea, lacrimile adică, nu dau rău la alegătorii români. Le mai înmoaie nervii capului atunci când votează, le mai schimbă peste noapte opțiunile electorale și, mai ales, îi hrănesc cu o dulce iluzie că trădătorii de profesie aciuați în politică n-ar fi neapărat oameni răi. Ci doar niște indivizi ceva mai sensibili care, la o adică, și-ar sacrifica onoarea dacă le-o cere interesul. Cum care interes? Cel național!

 

Așadar luna trădărilor e-n plină desfășurare. Părerea mea! Vă propun să nu o ratați, ci să profitați din plin de ea ca să vă distrați pe cinste. De parcă, mi-ar fi citit gândurile, șeful SRI a anunțat că știe sigur că va demisiona după alegerile prezidențiale. Semn că s-o fi plictisit și el de-atâția trădători. O schimbare i-ar prinde bine. Poate că și-ar dori și altceva de la viață, decât să facă rapoarte peste rapoarte despre jaful național pe care ori nu vrea să le citească cine trebuie, ori le folosesc unii ca bază de date pentru afaceri electorale.

 

Dar nu la vreun șef de serviciu secret mă gândeam eu când am început distrată să mâzgălesc hârtia. Doar că m-a luat prin surprindere preavizul public dat de șeful SRI, după ce un alt șef de serviciu secret, cel al SIE, a demisionat ca să candideze la președinție. Or fi făcând și demisiile astea două parte dintr-un joc politic. Ceva de genul: iată un nou tandem, Meleșcanu – președinte, Maior – premier! Deși cei mai mulți analiști profețesc despre tandemul Ponta-președinte, Maior-premier ca fiind cu cele mai mari șanse.

 

Dar parcă poți să știi? În fine, să mă întorc la trădătorii politici care au speriat până și serviciile secrete. Păi da, că ei una anunță pe la mitingurile și dezbaterile electorale și-alta negociază prin separeuri. Din fericire, pereții separeurilor au urechile ciulite și uite așa mai află și poporul, pe surse, ce pune la cale trădătorul. Nu de alta, dar ca să nu le vină rău alegătorilor când vor vedea ce funcții ar putea primi unii în luna cadourilor după luna trădărilor. Dumneavoastră însă trebuie să luați democrația în serios și să mergeți la vot, că așa e frumos.

 

Și să fiți pregătiți pentru ce va urma. Vă asigur că și dacă veți protesta, niscaiva trădători tot își vor primi cadourile, frumos împachetate cu fundițe tehnocrate și livrate public în declarații politice savante. Așa, ca să nu vă stea în gât sarmalele la Crăciun și fripturile la Revelion.

 

Dac-oi greși, nu-i bai, vă cer iertare și mă las de editoriale. Și-apoi trec la coada cratiței, ca să le fac pe plac și unor politruci glazurați în patrioți. Doar că eu chiar și de la coada cratiței aș servi țara mai bine decât o fac ei trădând interesele acestui popor mințit, sărăcit și umilit. 

www.alinamavrodin.ro

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm
Agenda 2024-2029: Ce este nou pentru educația europeană?
Jurnal de război. Tragica perspectivă (III)
Jurnal de război. Tragica perspectivă (II)
Jurnal de război. Tragica perspectivă
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Eram stăpânii Europei
Eternul mărțișor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale