Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.06.2019 00:13


A A

La Raciu, emigranții revin acasă

La Raciu, emigranții revin acasă

*Deși la nivel național, exodul românilor plecați în afară este de mare amploare, autoritățile locale ale comunei Raciu se luptă să-și țină consătenii acasă

 

Ștefan Khalil


În comuna dâmbovițeană Raciu, locuitorii care au luat cale străinătății aleg, totuși, după o anumită perioadă, să se întoarcă acasă. Deși la nivel național, exodul românilor plecați în afară este de mare amploare, autoritățile locale ale comunei Raciu se luptă să-și țină consătenii acasă.

Edilul Vasile Grădinaru ne-a mărturisit că din Raciu, potrivit ultimelor verificări, au plecat în jur de 600 de oameni.

,,Unii dintre ei preferă să plece cu toată familia, soție, copii și așa mai departe. Mai sunt și persoane care pleacă singure și trimit bani familiei de acasă. Unii fac investiții serioase, își construiesc case, își cumpără mașini, dar, cu toate acestea, o mare parte dintre ei aleg să se întoarcă acasă. Reușesc în cele din urmă să-și găsească de muncă ori prin comună, ori într-o zonă apropiată și rămân acasă. Noi, ca autorități locale, facem tot ce putem să îi facem să rămână aici, oferindu-le condițiile necesare pentru un trai decent”.

Primarul Vasile Grădinaru a declarat că poate în viitor va exista și perspectiva creării unor noi locuri de muncă, chiar dacă până în acest moment nu au fost solicitări pentru acest lucru.

,,În schimb, cu utilitățile stăm destul de bine. Oamenii sunt racordați la apă, canalizare, rețea electrică, așa că ne-am străduit tot timpul să le oferim locuitorilor comunei noastre condiții cât mai bune de trai, pentru că asta este datoria noastră”, a mai completat Vasile Grădinaru, primarul comunei Raciu.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

O nouă bibliotecă pentru copii în municipiul Târgoviște
Stațiunea Peștera - Padina, în atenția investitorilor străini
PROGRAM ZILELE CETĂȚII
Campanii arheologice organizate de Complexul Național Muzeal
Modificări importante ale Codului fiscal
Zilele orașului Răcari, sărbătorite inedit
Ziua și focarele de pestă porcină
"Înființare stație de epurare în comuna Perșinari"
Zeci de dâmbovițeni, blocați pe o insulă în flăcări
Lipsa caselor de marcat cu jurnal electronic, taxată la sânge


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Și au trecut 75 de ani de atunci...

George Coandă


...adică de la 23 august  1944. La treizeci de ani de la revoluția cu taine încă nedeslușite din decembrie `89, oare își mai aduce cineva aminte de acea zi istorică? Poate, unii, tineretul patriei habar n-are. Pentru că, timp de vreo câteva decenii, a fost ziua națională a României socialiste, cică o odioasă sărbătoare comunistă cu ordin de la Kremlinul stalinist (aici... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale