Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.06.2019 00:13


A A

La Raciu, emigranții revin acasă

La Raciu, emigranții revin acasă

*Deși la nivel național, exodul românilor plecați în afară este de mare amploare, autoritățile locale ale comunei Raciu se luptă să-și țină consătenii acasă

 

Ștefan Khalil


În comuna dâmbovițeană Raciu, locuitorii care au luat cale străinătății aleg, totuși, după o anumită perioadă, să se întoarcă acasă. Deși la nivel național, exodul românilor plecați în afară este de mare amploare, autoritățile locale ale comunei Raciu se luptă să-și țină consătenii acasă.

Edilul Vasile Grădinaru ne-a mărturisit că din Raciu, potrivit ultimelor verificări, au plecat în jur de 600 de oameni.

,,Unii dintre ei preferă să plece cu toată familia, soție, copii și așa mai departe. Mai sunt și persoane care pleacă singure și trimit bani familiei de acasă. Unii fac investiții serioase, își construiesc case, își cumpără mașini, dar, cu toate acestea, o mare parte dintre ei aleg să se întoarcă acasă. Reușesc în cele din urmă să-și găsească de muncă ori prin comună, ori într-o zonă apropiată și rămân acasă. Noi, ca autorități locale, facem tot ce putem să îi facem să rămână aici, oferindu-le condițiile necesare pentru un trai decent”.

Primarul Vasile Grădinaru a declarat că poate în viitor va exista și perspectiva creării unor noi locuri de muncă, chiar dacă până în acest moment nu au fost solicitări pentru acest lucru.

,,În schimb, cu utilitățile stăm destul de bine. Oamenii sunt racordați la apă, canalizare, rețea electrică, așa că ne-am străduit tot timpul să le oferim locuitorilor comunei noastre condiții cât mai bune de trai, pentru că asta este datoria noastră”, a mai completat Vasile Grădinaru, primarul comunei Raciu.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Concedierile de la primărie, amânate
"Dăm like în parc", activitate dedicată elevilor
Dotarea polițiștilor lasă de dorit
3.512 carduri de sănătate returnate
Săptămână de foc pentru ISU Dâmbovița
170 de persoane pot beneficia de formare profesională
Campania de informare "Ucenicia la locul de muncă"
DSVSA luptă cu pseudopesta aviară
Sindicatele din Apărare cer o întâlnire urgentă cu premierul României
Concursul profesional "Cel mai bun fasonator"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România bătută la scor de Estonia la ONU

George Coandă


Este de necrezut, România n-are politică externă - Ministrul Afacerilor de peste fruntarii nu prea știm ce face, o, nu, ceva știm, se pierde visător în norii de fum lansați din trabuc. Păi când avurăm la-ndemână să înregistrăm un succes răsunător de politică internațională, am dat-o cu… succes în bară. Ne venise într-un fel rândul să ocupăm un loc... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale