Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.06.2019 00:13


A A

La Raciu, emigranții revin acasă

La Raciu, emigranții revin acasă

*Deși la nivel național, exodul românilor plecați în afară este de mare amploare, autoritățile locale ale comunei Raciu se luptă să-și țină consătenii acasă

 

Ștefan Khalil


În comuna dâmbovițeană Raciu, locuitorii care au luat cale străinătății aleg, totuși, după o anumită perioadă, să se întoarcă acasă. Deși la nivel național, exodul românilor plecați în afară este de mare amploare, autoritățile locale ale comunei Raciu se luptă să-și țină consătenii acasă.

Edilul Vasile Grădinaru ne-a mărturisit că din Raciu, potrivit ultimelor verificări, au plecat în jur de 600 de oameni.

,,Unii dintre ei preferă să plece cu toată familia, soție, copii și așa mai departe. Mai sunt și persoane care pleacă singure și trimit bani familiei de acasă. Unii fac investiții serioase, își construiesc case, își cumpără mașini, dar, cu toate acestea, o mare parte dintre ei aleg să se întoarcă acasă. Reușesc în cele din urmă să-și găsească de muncă ori prin comună, ori într-o zonă apropiată și rămân acasă. Noi, ca autorități locale, facem tot ce putem să îi facem să rămână aici, oferindu-le condițiile necesare pentru un trai decent”.

Primarul Vasile Grădinaru a declarat că poate în viitor va exista și perspectiva creării unor noi locuri de muncă, chiar dacă până în acest moment nu au fost solicitări pentru acest lucru.

,,În schimb, cu utilitățile stăm destul de bine. Oamenii sunt racordați la apă, canalizare, rețea electrică, așa că ne-am străduit tot timpul să le oferim locuitorilor comunei noastre condiții cât mai bune de trai, pentru că asta este datoria noastră”, a mai completat Vasile Grădinaru, primarul comunei Raciu.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cazuri de COVID-19 în comuna Răzvad
INFORMARE SDEE Muntenia Nord
"161 de ani de statistică oficială în România"
Crucea Roșie Dâmbovița a sprijinit SJUT cu o serie de materiale necesare în luptă cu COVID-19
Întreruperi de energie electrică
Premiile I și III au revenit unor concurenți din Arhiepiscopia Târgoviștei
Focar COVID cu peste 100 de cazuri la Țuicani-Moreni
Creșterea cazurilor COVID-19
Donație de măști din China pentru Camera de Comerț
"Pandemia este scăpată de sub control"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Vară nebună

… cu coronavirus reasaltând furios neamul românilor. Relaxările hotărâte de Klaus Werner Iohannis și adoratul său guvern au înlesnit acest reasalt.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale