10.06.2019 00:13

La Raciu, emigranții revin acasă

La Raciu, emigranții revin acasă
Galerie foto

*Deși la nivel național, exodul românilor plecați în afară este de mare amploare, autoritățile locale ale comunei Raciu se luptă să-și țină consătenii acasă

 

Ștefan Khalil


În comuna dâmbovițeană Raciu, locuitorii care au luat cale străinătății aleg, totuși, după o anumită perioadă, să se întoarcă acasă. Deși la nivel național, exodul românilor plecați în afară este de mare amploare, autoritățile locale ale comunei Raciu se luptă să-și țină consătenii acasă.

Edilul Vasile Grădinaru ne-a mărturisit că din Raciu, potrivit ultimelor verificări, au plecat în jur de 600 de oameni.

,,Unii dintre ei preferă să plece cu toată familia, soție, copii și așa mai departe. Mai sunt și persoane care pleacă singure și trimit bani familiei de acasă. Unii fac investiții serioase, își construiesc case, își cumpără mașini, dar, cu toate acestea, o mare parte dintre ei aleg să se întoarcă acasă. Reușesc în cele din urmă să-și găsească de muncă ori prin comună, ori într-o zonă apropiată și rămân acasă. Noi, ca autorități locale, facem tot ce putem să îi facem să rămână aici, oferindu-le condițiile necesare pentru un trai decent”.

Primarul Vasile Grădinaru a declarat că poate în viitor va exista și perspectiva creării unor noi locuri de muncă, chiar dacă până în acest moment nu au fost solicitări pentru acest lucru.

,,În schimb, cu utilitățile stăm destul de bine. Oamenii sunt racordați la apă, canalizare, rețea electrică, așa că ne-am străduit tot timpul să le oferim locuitorilor comunei noastre condiții cât mai bune de trai, pentru că asta este datoria noastră”, a mai completat Vasile Grădinaru, primarul comunei Raciu.