Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.08.2014 08:25

"Cutremur" în PNL, cu "epicentrul" în Dâmbovița


A A

Klaus Iohannis, contestat în instanță de primarul Pucioasei

Klaus Iohannis, contestat în instanță de primarul Pucioasei
Între Iohannis (PNL?) și Blaga (PDL!), "dragoste" (cu sila românilor) nu se poate... dacă instanța îi va da dreptate primarului Dănuț Bădău

❚ Liberalul Dănuț Bădău, edilul orașului-stațiune Pucioasa, a contestat la Tribunalul București alegerea lui Klaus Iohannis ca președinte al PNL ❚ Primarul Pucioasei susține că noul statut al partidului, conform căruia a fost ales Iohannis, nu era validat de instanță și că edilul Sibiului nu ar fi putut beneficia de derogarea de vechime ❚ „Tot ce a angajat PNL în această perioadă, toate operațiunile juridice și statutare sunt nevalabile”, a declarat primarul liberal Dănuț Bădău pentru postul național de televiziune Antena 3 ❚ Dănuț Bădău se află în proces și cu PNL ca urmare a controversatei sale demiteri de la șefia PNL Pucioasa, la propunerea președintelui interimar Mihai Volintiru

 

ANDREI VASILIU


Partidul Național Liberal se clatină de la temelie după ce președintele recent ales al liberalilor, Klaus Iohannis, a fost deja contestat în instanță. Iar „cutremurul” care zgâlțâie PNL-ul are epicentrul chiar în Dâmbovița. Mai precis, primarul orașului-stațiune Pucioasa, liberalul Dănuț Bădău, a contestat la Tribunalul București alegerea lui Klaus Iohannis ca președinte al PNL.

Primarul Pucioasei susține că noul statut al partidului, conform căruia a fost ales Iohannis, nu era validat de instanță și că edilul Sibiului nu ar fi putut beneficia de derogarea de vechime, mai ales fiindcă... nu se știe din ce organizație PNL face parte!

„Consider că dl Klaus Iohannis nu este membru al PNL”

„Dl Klaus Iohannis, în primul rând, consider că nu este membru de partid pentru că încă nu știu organizația din care face parte. Dumnealui trebuie să facă această dovadă, probabil că o va face, dar eu nu l-am regăsit în vreo organizație a Partidului Național Liberal. În lege spune că organele de conducere PNL validează cererile de intrare în partid, nu președintele partidului, așa cum consider că a făcut-o dl Iohannis. De asemenea, dl Iohannis nu putea să preia conducerea PNL având în vedere faptul că statutul partidului trebuia încuviințat de instanță. Cel puțin 30 de zile nu putea să preia frâiele Partidului Național Liberal. Mai mult, știm cu toții că și-a dat demisia din funcția de primvicepre ședinte al PNL și, cred că vă aduceți aminte, dumnealui a fost ales pe o listă. Dându-și demisia, evident că nu putea să revină pe aceeași funcție sau nu mai putea fi nici membru, ar fi trebuit să se facă o nouă alegere. Nu putea să beneficieze de derogarea de vechime prevăzută în statutul PNL, pentru că derogarea se dă numai pentru candidatură, deci nu și pentru numire. Tot ce a angajat PNL în această perioadă, toate operațiunile juridice și statutare sunt nevalabile”, a declarat primarul liberal Dănuț Bădău pentru postul național de televiziune Antena 3.

Primarul Bădău, marginalizat în PNL fiindcă... nu a dat mâna cu PDL?

Edilul orașului-stațiune Pucioasa se află în proces și cu PNL ca urmare a înlăturării sale de la șefia organizației liberale Pucioasa, la propunerea președintelui interimar PNL Dâmbovița, Mihai Volintiru, iar cauza se va judeca pe 5 septembrie a.c.

Dănuț Bădău este singurul primar de oraș pe care PNL îl are în Dâmbovița, motiv pentru care gestul președintelui Mihai Volintiru a stârnit numeroase controverse. Ba chiar a fost văzut mai degrabă ca o „răzbunare” pentru opoziția primarului Bădău față de prietenia președintelui Volintiru cu PDL-iștii, legată încă de pe vremea USL.

Vă reamintim că, pe 25 mai a.c., Klaus Iohannis și-a dat demisia din funcția de primvicepre ședinte al PNL, în urma rezultatelor dezastruoase înregistrate de liberali la alegerile europarlamentare. Totuși, gestul edilului Sibiului a fost unul formal, pentru că în scurtă vreme a revenit la conducerea PNL ca... președinte al partidului. Apoi, cu ajutorul fostului lider liberal Crin Antonescu, în disprețul votului majoritar al românilor, a alipit acest partid istoric la PDL și la Partidul Popular European.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale