Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.05.2020 09:56


A A

IȘJ Dâmbovița se pregătește pentru venirea elevilor la școală

IȘJ Dâmbovița se pregătește pentru venirea elevilor la școală

*Aproximativ 5000 de elevi, absolvenți ai claselor a VIII-a și a XII-a se vor întoarce în școli pentru pregătirea examenelor finale.

 

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița se află în febra pregătirilor pentru revenirea la școală a elevilor de clasa a VIII a și a XII a, care urmează să susțină în curând examenelele finale, respectiv evaluarea națională și bacalaureatul! Pentru că ne aflăm în plină pandemie de Covid 19, grija principală este ca toate unitățile de învățământ să se aprovizioneze din timp cu materiale de curățenie, cu dezinfectanți și biocide, astfel încât viața elevilor să nu fie pusă în pericol în nicio școală din județul Dâmbovița. Pentru a vedea câți elevi sunt dispuși să frecventeze  cursurile de pregătire a acestor examene, IȘJ Dâmbovița  a efectuat un scurt sondaj în rândul elevilor, iar rezultatul arată  că se pot baza pe  aproximativ 5000 de elevi, absolvenți ai claselor a VIII-a și a XII-a, care se vor întoarce în școli pentru pregătirea examenelor finale. Astfel, elevii claselor a VIII-a sunt dispuși să vină într-un procent de 70% (3311 elevi), iar cei din clasa a XII-a vor participa într- un procent de 55% (1908 elevi).

 ,,Peste o săptămână, de fapt de marțea viitoare suntem pregătiți să primim copiii la școală pentru perioada de pregătire a examenelor, mă refer la elevii de clasa a XII –a și de clasa a VIII-a. Ca să știm la ce ne așteptăm și să știm cât de bine ne pregătim am făcut o cercetare în rândul lor ca să aflăm câți vor participa, iar situația este în felul următor. La nivel de clasa a XII–a și-au exprimat dorința 55% din numărul de copii, de tineri, iar la clasa a VIII –a în jur de 70%. Eu aș zice că acestea sunt cifrele maximale, cu siguranță nu o să le depășim, tind să cred că prezența va fi chiar mai redusă. Ne interesează să asigurăm în școli toate condițiile, toți inspectorii noștri sunt pe teren, fizic, să verifice dacă școlile și-au asigurat stocurile de dezinfectanți, biocide, dacă și-au delimitat traseele, dacă au asigurat în fiecare sală de clasă locurile bine definite.

 Să știți că nu mai este valabilă precizarea cu zece copii într-o clasă, de regulă vor fi mai puțini pentru că trebuie să asigurăm 2 metri în fiecare direcție a copilului. După calculele mele vor fi maxim 9 copii într-o sală de clasă, lucru care va fi valabil și la examen. Pentru că Ministerul Educației a promis măști elevilor și înțeleg că au fost niște probleme cu achizița și s-a reluat procedura de achiziție… În orice caz noi vom fi prezenți, dacă va fi nevoie și sâmbătă și duminică și luni, pentru ca în momentul în care le primim să le expediem către școli… “, a declarat inspectorul general școlar al IȘJ Dâmbovița, prof. Sorin Ion, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă online.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Clubul discuțiilor interesante"
Ansamblul Monumental "Curtea Domnească" va fi închis parțial
Iubirea vindecătoare a Mântuitorului Iisus Hristos
Carabella detronează Cantacuzino
100% promovabilitate la bacalaureat
Concursul pentru ocuparea posturilor, la faza depunerii dosarelor
60.75%, rata de promovare la Bac
1438 de contestații depuse la examenul de Bacaluareat
Iubirea tămăduiește toate bolile!
Dâmbovița, rezultate la Bacalaureat 2020


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un premier Incitator

Bună sau strâmbă, decizia Curții Constituționale obligatorie trebuie respectată cu sfințenie. Și, asta în cazul oricărei Curți Constituționale din această lume. Așa este prevăzut în legea legilor – Constituția. Și dacă este vorba de Constituție, vorba aia, fermoarul tras la gură.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale