Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.12.2017 00:20

În aceste zile,


A A

ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la Moscova

ÎPS Nifon, Arhiepiscopul  și Mitropolitul Târgoviștei, la Moscova

* Înalpreasfințitul Părinte Mitropolit și Exarh Patriarhal Nifon participă la manifestările dedicate centenarului restabilirii Patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă și Sinodului Local din 1917-1918, ca membru al delegației Patriarhiei Române, condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Înalpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, participă în perioada 2-5 decembrie 2017, la Moscova, în capitala Federației Ruse, la manifestările dedicate centenarului restabilirii Patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă și Sinodului Local din 1917-1918, ca membru al delegației Patriarhiei Române, condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Sâmbătă, 2 decembrie, Înaltpreasfinția Sa a participat, împreună cu Patriarhul României, la întâlnirea cu Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii, ce a avut loc în Sala Tronului din Reședința Patriarhală de la Mănăstirea Danilovski. Duminică, 3 decembrie, Înaltpreasfinția Sa a făcut parte din soborul de Ierarhi care a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din Moscova, unde se află moaștele Sfintei Matrona. După săvârșirea sfintei slujbe, împreună cu Patriarhul României, le-a binecuvântat pe cele 40 de fete care sunt ocrotite în orfelinatul din incinta Mănăstirii Pokrovsky din Moscova. Luni, 4 decembrie, Înaltul Ierarh va merge împreună Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova pentru concelebrarea Sfintei Liturghii, împreună cu alți conducători de Biserici Ortodoxe Autocefale. La ceremoniile de la Moscova mai participă în aceste zile și Patriarhul Teofil al Ierusalimului, Patriarhul Teodor al Alexandriei, Teofil al Ierusalimului, Irineu al Serbiei, Sava al Poloniei, precum și alte delegații ale Bisericilor Ortodoxe Autocefale.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei TârgovișteiComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Maica Domnului - pururi mijlocitoare pentru noi, creștinii
Muzeele dâmbovițene, deschise de Sfânta Maria
Mireasma sfințeniei
SCRISOARE PASTORALĂ CU OCAZIA SĂRBĂTORII SF. IERARH NIFON
Posturile didactice, scoase „la bătaie”
CREDINȚA PUTERNICĂ ADUCE PREZENȚA MILOSTIVĂ ȘI VINDECĂTOARE A BUNULUI DUMNEZEU
Ateliere de animație digitală pentru copii
Prevenirea violenței în familie
Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești
Documente și cărți rare, vânate de uitare


Editorial

Români uitați în propria lor vatră

George Coandă


Am fost, pentru a-mi trata inima într-o stațiune cardioclimaterică, câteva săptămâni în așa-zisa „secuime” sau „maghiarime”, cum cu o tembelă pornire neprofesionistă și o crasă necunoaștere a istoriei se titrează pe burtierele ori pe crawlurile tuturor televiziunilor românești.

De ani buni... [citește tot...]Follow artpress_tgv on Twitter


Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale