Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.11.2017 00:19

Editorial


A A

Huța-huța cu Codruța...

Huța-huța cu Codruța...

GEORGE COANDĂ


Laura Codruța Kövesi este deasupra legii, a oamenilor și a bunului-simț? Românii sunt uluiți. Aceasta taie și spânzură, a instaurat ceva ce seamănă (nu-i așa?), cu o adevărată teroare iacobină... Dă cu tifla tuturor. Și ce dacă? O ține în brațe, cu o iubire dubioasă, Washingtonul! Au cumva americanii vreun interes ca s-o ferească de demiterea pe care o merită din plin. Pentru că a face fățiș poliție politică, fie la ordin, fie din răzbunare orgolioasă, în orice stat cu democrație funcțională, oricine ar fi fost rapid pedepsit, da, pedepsit, iar șeful peste procurori care s-ar preta la așa ceva ar zbura, fără drept de apel, din funcție cu tinichea zornăitoare de coadă. Dar nu, la români e altminteri, procurorul-șef al DNA este intangibil, este, cum am mai spus cândva, deasupra Parlamentului, cumva egalul lui Dumnezeu. Ne dă tuturor cu sâc. Așa s-a întâmplat deunăzi, când Laura Codruța Kövesi a dat fuguța la Grupul de Dialog Social (GDS), invitată la o inutilă tăifăsuială la ceas de seară și unde a dat nas în nas cu de-alde liderul suprem al PNL, nimeni altul decât veselul cântăreț la chitară Ludovic Orban, care, nu-i așa, este un „penal”, cum se spune, aflat deja la întâlnire cu instanța de judecată. Și care, vorbete din fire, și-a dat în fața Codruței cu presupusul, iar Codruța l-a sorbit din priviri ascultându-l cu atenție mărită. Păi? Parcă Codruța a luat jar în gură că ea, pardon, nu se întâlnește - așa cum ar fi firesc și moral să fie - cu oameni politici, de penali nu mai zic. Și iată că se văzu față la față cu penalul om politic Ludovic Orban exact la ora când Liviu Dragnea era convocat la DNA, fiind aproape linșat de presă și de niște hăulitori/suduitori recrutați la ordin la intrarea și la ieșirea din fieful Codruței drăguței „imparțiala”. Este clar ca apa de izvor că ne dă cu sâc, iar la GDS n-avea ce căuta. Poate că își caută demiterea. Cum un astfel de semnal fatal, pentru ea, se înțelege, nu vine de la Washington, nici blândul ministru al Justiției n-are curaj să ceară la Cotroceni demiterea. Că nici herr Klaus n-o să-i zică „pa și du-te!”. Îi tremură și Domniei Sale pantalonii când o vede pe Codruța. Așa că, huța-huța amândoi pe același balansoar.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale