Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.07.2018 00:19

Editorial


A A

Herr Gică Contra Klaus

George Coandă


Nici nu se stinsese bine ecoul votului pe codurile penale în Parlamentul României, că herr Klaus Werner Iohannis s-a și repezit la microfonul de la Cotroceni. Și l-a contestat cu o „mânie proletară” în niciun fel ascunsă. Ofuscarea, se vedea limpede acest fapt, îl îneca de furie. Atât de rău l-a înecat, încât a uitat că este președintele României și a călcat apăsat, și lipsit de logică, în străchini. Și a produs niște afirmații acuze care l-ar face de râs și în fața unui elev din ciclul liceal, mult mai bine pregătit în de-ale cunoașterii filosofiei democrației. Să blameze „dictatura majorității” numai pentru că în Parlament au trecut noile coduri penale, operă a coaliției PSD/ALDE la putere, îl acoperă de blam pe domnia sa însuși. Majoritatea parlamentară în întreaga lume democratică este rezultatul votului popular. Și dacă națiunea așa a hotărât, îți place, nu-ți place, vrei, nu vrei, votul ei ești obligat să-l respecți. Așa funcționează democratic statul de drept. Până când omenirea, în urma practicii și experienței politice și sociale, va fi găsit alte forme de exprimare democratice pentru evoluția și fericirea ei viitoare, volens-nolens, ești obligat, ca un om de stat ce te pretinzi, să respecți regulile democrației de aici. Altminteri riști să arunci statul în aer. Se pare că herr Gică Contra, la comanda unor forțe oculte, că se simte asta, nu acționează de capul lui, iar când o face își afișează vizibil egocentrismul și umorile otrăvitoare, iar atacul permanent la PSD/ALDE i-a devenit un fel de rațiune irațională de a fi. Ceea e îl descalifică. Nu spun că actuala coaliție la putere nu calcă, la rându-i, în străchini. Ba bine că nu. Dar de ce președintele Iohannis, care conform Constituției este obligat să fie un factor de echilibru și de armonizare între puterile statului, refuză să se comporte altfel, să fie un promotor al consensului? Ce poți spune? Că așa e el. Oricum, după ieșirea la microfon de miercuri, 3 iulie a.c., mi-a devenit foarte clar, omul n-are stofă de președinte de republică.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale