Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.08.2014 00:19

Editorial


A A

Hărțuirea valorilor spre bucuria proștilor

Hărțuirea valorilor spre bucuria proștilor

ALINA MAVRODIN VASILIU

 


 

Am mai scris-o, dar nu e niciodată destul și merită s-o repet: ne este dat de câțiva ani să trăim în plină epocă de hărțuire a valorilor spre bucuria proștilor, ca să pricepem că reflexele stalinistoide și inepțiile comunistoide ale așa-zișilor democrați sunt parcă decupate din cărțile de istorie.

Cosmetizate, desigur, cu ajutorul tehnologiilor moderne, adaptate, teoretic, progresului jurisprudenței europene și evoluției confortului „hotelier” din sistemul penitenciar. Ceea ce oricum nu e destul pentru înlăturarea percepției publice de mimare jalnică a respectării drepturilor omului. CEDO sancționează la greu când e sesizată, în schimb occidentalii „populari” ridică în slăvi execuțiile politice.

În rest, lumea civilizată, de orice culoare ar fi ea, se face pur și simplu că nu vede și nu aude dramele devalorizării umane și profesionale la care s-a făcut părtașă întreaga clasă politică. Excepțiile nu fac altceva decât să confirme regula. Aceea de promovare în funcții a nepricepuților, a lipitorilor de afișe, a clientelei politice fără statut profesional, a nepotismului zelos și a nășismului servil care au transformat administrația publică românească până la cel mai înalt nivel într-un fel de arbore genealogic cu descendență politică obligatorie și cu pretenții de dinastii transpartinice acceptate și rotite tacit.

Că și democrația trebuia maimuțărită și populată corespunzător în arborele cu pricina, nu-i așa? Profesioniștilor, supraviețuitori în posturi doar prin mila lui Dumnezeu, le trosnesc crăcile sub picioare fiindcă amatorii de funcții și de privilegii nu au chef și răbdare să coabiteze și cu oameni valoroși, de la care ar avea multe de învățat. Le place la nebunie doar cu diverși „deștepți” pupincuriști care s-au aburcat în „arbore” făcând tumbe electorale.

Restul... reprezintă doar consecințele hărțuirii valorilor spre bucuria proștilor! Despre ele le place unora să vorbească mult, întorcându- le și pe față, și pe dos. Mie, nu! Eu văd cauzele care au dus la degenerarea relațiilor interumane în interiorul administrației publice și în relațiile acesteia cu societatea civilă. Și cu mine, cum ar veni! Principala cauză a fost și a rămas analfabetismul administrativ, foarte criticat cândva, dar perpetuat pe destule crăci ale arborelui genealogic administrativ cu care se mândresc familiile politice care au confiscat în interes personal instituțiile publice.

www.alinamavrodin.ro

Viața „democratică” ne-a demonstrat că, de obicei, hărțuirea profesioniștilor s-a făcut spre bucuria semianalfabeților agresivi și foarte protejați politic, pricepuți doar la golănii aducătoare de dihonie și scandaluri. Că nici deștepții care cedează și cedează... nu pot să tacă la infinit când sunt călcați pe cap de proștii cu crăci politice pe ei și nici profesioniștii nu pot să se lase umiliți în neștire de semianalfabeții cu incerte studii superioare pe care le demască propria ortografie de retardați gramatical.

S-a vorbit mult și degeaba în România despre răsturnarea scării valorilor. Lamentația continuă și atât! Practic, însă, clasa politică și-a văzut de afacerile ei personale, de familie și de clan, urmându-și drumul neabătut spre hărțuirea, arestarea și chiar îngroparea valorilor spre huzurul proștilor al căror analfabetism dovedit poate coabita doar cu interesele ciocoilor și baronilor infiltrați în politică și în presă!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale