Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.11.2014 00:19

Editorial


A A

Hai la vot, nu la revoluție!

Hai la vot, nu la revoluție!

TEODOR VASILIU


Mai sunt două-trei zile în care se pot întâmpla multe trăznăi pe scena electorală, așa că cine vrea să respire ușurat zicându-și că s-a terminat cu prezidențialele e bine să mai aștepte. Eu încă n-am uitat că-n 2009 ne-a ciuruit unul peste noapte. Și de-atunci ciuruiți am rămas până în ziua de azi. Și nu e imposibil ca ăla care ne-a ciuruit atunci să mai vrea s-o facă odată și-n duminica ce vine.

 

De-aia oftez și zic că trebuie multă atenție și băgare de seamă cu fenomenul ăsta gingaș al ciuruirii, întrucât unii s-au perfecționat în a-i da fenomenului cu pricina o spoială de vot democratic. Nu exclud ca strategii să pună la cale duminică seară și oareșce îmbrânceli în piața publică. Asta așa, ca să ne bage mințile în cap că protestele „spontane” sunt îndelung organizate de cei care nu vor să plece de la putere decât cu picioarele înainte.

 

Nu vedeți că în ultima săptămână toată lumulița presei de propagandă s-a proptit în voturile diasporei și nu într-ale trăitorilor din România? Politicienii noștri au căzut și ei în capcana asta și, uite-așa, se pare că n-au mai contat cele 9 milioane de voturi dintre granițele țării, ci doar cele câteva mii din străinătate, care exprimate în procente nu înseamnă pentru candidați nici măcar 1%. Darămite să-i facă buletin de Cotroceni lui Iohannis.

 

Dar diversiunea, că de-aia i se spune ei așa la manual, își vede de treaba ei mai departe, ca să răstoarne încă o dată în șanț căruța cu milioanele de voturi ale românilor, așa cum a mai făcut-o în vreo două rânduri. Ați văzut cu ce „succesuri” pentru țară și pentru neamul ei cel românesc! Acu’ mă bate așa un gând, și vreau să-l las scris aici, că greșesc cei care cred că nea Traian a făcut un pas înapoi. Eu îl văd, de fapt, așezat în poziție de tragere, că nu s-o fi baricadat strategic în Palatul Cotroceni de două săptămâni doar ca să-și strângă pixurile, dosarele și sticlele goale de prin birou.

 

Niscaiva planuri războinice or fi având „dreptele” lu’ nea Traian și asta nu am spus-o eu, ci a transpirat chiar pe goarna unuia dintre aghiotanții lui. Popularul Aurică Pavelescu ne-a spus-o cu subiect și predicat, pe o rețea de socializare, ca să nu ne ia prin surprindere „primăvara arabă” în toamna electorală românească, de-o fi să fie. Macoviștii și toți triștii încolonați în spatele lui Klaus Werner Iohannis au, cică, la picioare recuzita revoluției, care să-i dea muniție prezidențială lu’ nea Traian să mai stea încă un an.

 

Într-un singur fel putem să-i dezarmăm pe „revoluționarii” neamțului Klaus Werner: să ieșim la vot în număr cât mai mare, astfel încât diferența dintre candidatul creștin-ortodox al PSD-ului și cel protestant al ACL-ului să fie de peste 10% în favoarea românului nostru Victor Ponta. Măcar el ne-a promis că ne unește sub drapel și-l cred pe cuvânt, fiindcă eu, unul, m-am săturat de atâta dezbinare și în țară și peste hotare.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Comisar european pentru apărare
Militarii români sunt trimiși iar pe aiurea-n lume…
Moldova cu inimă, minte și literatură
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale