Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.01.2023 00:14

VOX POPULI


A A

Facturile le fac viața grea dâmbovițenilor

Facturile le fac viața grea dâmbovițenilor

În miez de iernă, dâmbovițenii se plâng că facturile la utilități le dau mari bătăi de cap. Chiar dacă până acum nu au fost înregistrate temperaturi extrem de scăzute în termometre, oamenilor nu le este deloc ușor să treacă peste această perioadă în care prețul facturilor la anumite utilități a explodat. Chiar dacă decembrie și ianuarie au adus foarte multe zile cu temperaturi de primăvară, cei mai mulți dintre dâmbovițeni se plâng că au fost nevoiți să bage mâna adânc în buzunar pentru a-și achita factura la curent sau gaze. Iată reacțiile acestora într-un vox populi realizat pe străzile municipiului Târgoviște.

 

*Este greu să mai trăim! Asta am ajuns să spunem că ne este greu să trăim, pentru că pensia a crescut foarte puțin, iar facturile sunt imense. Am plătit la curent 500 de lei luna asta, niciodată nu am avut atât de mult. 300 de lei la gaze, deci 800 de lei doar la două utilități. Unde ajungem?

*A fost cald, dar am avut și zile friguroase, centrala a mers destul și uitați că am de plată luna asta 1000 de lei la căldură doar. Stau la casă și e mai greu de încălzit o casă decât un apartament. Asta este, o să ne împrumutăm la bănci ca să ne plătim facturile, în timp ce plagiatorii noștri de politicieni se joacă cu funcțiile și banii publici.

*Personal, sunt într-o situație foarte grea, avem pensii mici și eu și soția, iar amândoi trebuie să urmăm tratamente. Acum, a venit frigul, plătim mulți bani la căldură și la curent, chiar dacă încercăm să facem cât putem de mult economie la curent. La căldură nu avem cum, că ar însemna să murim, dar asta ne e soarta în țara noastră după o viață de muncă.

*Chiar acum vin de la C.A.R, unde am fost nevoită să fac un împrumut ca să am bani de mâncare până luna viitoare. Au venit facturi din urmă, la apă, la curent și la gaze. Nu e posibil așa ceva, pe oamenii ăștia nu-i trage nimeni la răspundere? Ne bagă în spital și după ne omoară de tot. Probabil asta se vrea.

*La curent am avut factura destul de mare, 350 și ceva de lei, la gaze undeva la 200 și ceva, dar nu mă plâng, am auzit situații mut mai rele. Problema e că iarna nu a trecut. Vedeți dumneavoastră soare și 19 grade în termometru acum, dar vine și februarie, care e tot lună de iarnă, după vin martie, care e mai nehotărâtă ca o fată mare, zăpada mieilor, a babelor, mai avem mult de îndurat…

*Tot timpul iarna e mai greu de trăit.  A zis cineva odată, de mult, că „iarna nu-i ca vara” și au râs toți de el, dar a avut mare dreptate. Mie îmi este foarte greu pentru că am un venit mic, la fel și soția, copiii ne ajută când pot și cu ce pot, dar au și ei cheltuielile lor. Facturile totuși ne-au distrus de tot, cu greu le facem față și da, iarnă nu prea a fost până acum.

 

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că în luna martie se va vedea o scădere mai vizibilă a inflației. De asemenea, aceasta a mai precizat că Guvernul își propune ca, până la finalul anului, inflația să aibă o singură cifră. Până atunci, românii vor fi nevoiți să lupte cu creșterea prețurilor la alimente și cu facturile mari.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dâmbovițenii vor controale amănunțite pentru toate stațiile de carburant din țară
Plafonarea prețurilor la alimente, văzută cu ochi buni de dâmbovițeni
Târgoviștenii, tot mai nemulțumiți de lipsa locurilor de parcare
„Vom vedea instituții care își vor pune lacătul pe poartă”
O criză alimentară ar putea afecta România?
Dâmbovițenii susțin eliminarea pensiilor speciale
România, țara protestelor?
Masa de Paște, mai săracă în acest an
Dâmbovițenii, nemulțumiți de prețurile roșiilor românești
Dâmbovițenii, nemulțumiți de dispariția caselor de marcat din supermarketuri


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Universitatea „Valahia” la începutul celui de-al patrulea deceniu...

…este pregătită de a-și demonstra maturitatea. Înființată în 1992 de un grup de fondatori curajoși, înfruntând o seamă de piedici, unele găsind și sprijinul necesar în momentul de cumpănă, Universitatea „Valahia” și-a demonstrat viabilitatea, fiind pentru Târgoviște – și reiterez ce s-a mai spus de-a lungul timpului – ceea mai importantă și spectaculară realizare după revoluția din 1989, mai ales... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale