Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.09.2021 00:12

Astăzi, la Târgoviște, va avea loc deschiderea evenimentului „SoloShow 65 Watercolour”


A A

Expoziția de acuarelă a artistului Corneliu Drăgan-Târgoviște

Expoziția de acuarelă a artistului Corneliu Drăgan-Târgoviște

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, împreună cu Primăria Municipiului Târgoviște și Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România, vă invită să vizitați expoziția de pictură în acuarelă „SoloShow 65 Watercolour” a artistului Corneliu Drăgan-Târgoviște, care este deschisă la etajul Muzeului de Artă din Târgoviște.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 7 septembrie 2021, ora 16:00, la Muzeul de Artă din Târgoviște, str. Calea Domnească, nr. 185.

Expoziția intitulată „SoloShow 65 Watercolour” este realizată sub îngrijirea curatorului Gheorghe Dican – pictor, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România și președinte al UAPR filiala Râmnicu Vâlcea, dar și cu sprijinul istoricului și criticului de artă dr. Luiza Barcan. 

În expoziție se regăsesc lucrări – în care se oglindesc meleaguri autohtone, dar și locuri pe care numeroși artiști, deopotrivă români sau străini, le-au admirat și imortalizat în pânzele lor precum: Veneția, Florența, Paris, Viena, Londra ș.a. – realizate într-un stil unitar dezvoltat de artistul Corneliu Drăgan-Târgoviște în peste douăzeci de ani de căutări și încercări în tehnica acuarelei.

Istoricul de artă dr. Luiza Barcan sublinia elegant că „expoziția SoloShow 65 Watercolour, semnată de Corneliu Drăgan-Târgoviște, ne prezintă un incontestabil maestru, chiar creator de direcție în arta contemporană a acuarelei, ce se remarcă prin maniera proprie de execuție, caracterizată de finețea și rafinamentul desenului, de transparența și evanescența culorilor, calități obținute prin sensibilitatea sa înnăscută, dar și printr-o îndelungă exersare a acestei tehnici.

Colorist echilibrat, cerebral chiar, Corneliu Drăgan-Târgoviște pictează efectiv atmosfera locurilor, îndeosebi a peisajelor urbane, pentru care are cel mai profund atașament. Fiecare lucrare a sa pleacă de la un instantaneu care dobândește, prin intervenție artistică, perenitate.”

Expoziția va rămâne deschisă până la data de 30 noiembrie 2021 pentru a oferi timp suficient atât târgoviștenilor, cât și turiștilor să o poată viziona în condiții de maximă siguranță.

Evenimentul se desfășoară în concordanță cu regulile privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-COV -2.

Organizatori: dr. Ovidiu Cîrstina – manager Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”; Carmen Ștefănescu – secretar general al Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean DâmbovițaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Asumarea Sfintei Cruci
Concursul pentru ocuparea posturilor de directori în școli
Catalogul electronic va fi implementat și în județul Dâmbovița
Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic
Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, cu ocazia deschiderii noului an școlar 2021-2022
Peste jumătate din cadrele didactice, vaccinate împotriva COVID-19
Expoziție inedită la Muzeul de Istorie din Târgoviște
Sfânta Cruce jertfa iubirii- dătătoare de viață
Comori în obiectiv: Amuleta de la curtea basarabilor
Probleme în pragul noului an școlar
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Caracterizări – acuze fără fond

De bună seamă că nu sunt într-atât de naiv încât să nu-mi dau seama că etichetările  vituperatoare pe care și le aruncă peste gard, dar și în piața publică, partidele, reciproc, sunt, așa de ochii lumii, pentru a impresiona pe cei mai slabi de cuget, majoritatea electoratului, și a-și croi, astfel, un drum la guvernare sau pentru a rămâne acolo, adică la Putere.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale