Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.05.2017 00:25

Târgoviște


A A

După zeci de ani, se asfaltează străzile din Priseaca

După zeci de ani, se asfaltează străzile din Priseaca
Administrația locală dă asigurări că în maximum doi ani și jumătate cartierul Priseaca va arăta cu totul altfel, iar locuitorii vor beneficia, în sfârșit, de condiții urbane decente

* În fiecare campanie electorală locuitorilor din acest cartier târgovi ștean li s-a promis asfalt pe străzi, însă până astăzi niciuna dintre echipele administrative care s-au perindat pe la Primăria Târgoviște nu și-a respectat angajamentele * În momentul de față, se lucrează intens la implementarea primul proiect important de infrastructură rutieră din acest cartier, prima pe listă la reabilitare fiind strada Soarelui, încă trei artere fiind la rând, în acest an * Aceasta nu este însă singura investiție în infrastructură de la Priseaca, potrivit primarului Cristian Stan, din toamnă va demara un al doilea proiect, care va viza asfaltarea altor străzi, concomitent cu extinderea rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale

ANA MARIA POPESCU


După zeci de ani, în care nu a văzut nici măcar o lopată de asfalt, în sfârșit, Cartierul Priseaca din municipiul Târgoviște a intrat în reabilitare și modernizare! În fiecare campanie electorală locuitorilor din acest cartier târgoviștean li s-a promis asfalt pe străzi, însă până astăzi niciuna dintre echipele administrative care s-au perindat pe la Primăria Târgoviște nu și-a respectat angajamentele. Acum însă visul locuitorilor din Priseaca de a merge pe străzile din cartier fără cizme de cauciuc și fără să respire praf este pe cale să devină realitate. În momentul de față, se lucrează intens la implementarea primul proiect important de infrastructură rutieră din acest cartier. Lucrările au debutat cu reabilitarea și modernizarea prin asfaltare a străzii Soarelui, aceasta fiind prima din cele patru străzi care vor fi asfaltate în acest an.

Este vorba despre un proiect în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, care vizează asfaltarea a 3 kilometri de drumuri, respectiv străzile Soarelui, Prisecii, Câmpului și Dâmboviței. Aceasta nu este însă singura investiție în infrastructură pe care administrația târgovi șteană o va realiza în Cartierul Priseaca. Potrivit primarului municipiului, Cristian Stan, din toamnă va demara un al doilea proiect, care va viza asfaltarea altor artere rutiere, iar concomitent cu asfaltarea străzilor se va lucra și la extinderea rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale. Edilul susține că în maximum doi ani și jumătate cartierul Priseaca va arăta cu totul altfel, iar locuitorii vor beneficia în sfârșit de condiții urbane decente. Primarul Cristian Stan, împreună cu viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, a efectuat ieri o vizită de lucru în cartierul Priseaca pentru a se asigura că se lucrează ca la carte și nu se bate pasul pe loc.

„Este primul mare proiect de infrastructură din Cartierul Priseaca, pe strada Soarelui. Cel de-al doilea proiect este în momentul de față în faza de proiectare, sperăm ca undeva în toamnă să putem să începem lucrările și pe acest proiect, este vorba de diferența din strada Soarelui, Dâmboviței, Prisecii, de asemenea și străzile Teilor, Stupilor, Înfrățirii și Oilor. Acesta este cel de-al doilea proiect, aproximativ 4,2 kilometri. În paralel cu aceste lucrări, avem și lucrări pe zona de utilități și anume extinderea rețelei de canalizare și alimentare cu apă pe străzile Prisecii, Dâmboviței, Teilor, Stupilor. De asemenea, avem lucrare de extindere a rețelei de alimentare cu gaze naturale pe strada Dâmboviței. În afară de aceste proiecte, urmeză să mai intre în lucru, și avem acum lansată licitația pentru proiectare, intervențiile pe străzile Crângului, Pădurii și Plantelor și, de asemenea, proiect de extindere a rețelei de apă și de canalizare pe aceste străzi pe care le-am menționat. Având în vedere toate aceste proiecte, atât proiectele de pe zona de reabilitare a infrastructurii, cât și pe zona de apă și canalizare, Cartierul Priseaca, în doi ani-doi ani și jumătate, se va modifica complet, infrastructura va fi una decentă, una normală, iar locuitorii din această zonă a Târgoviștei în sfârșit vor beneficia de condiții urbane normale și așa acum trebuie să beneficieze niște locuitori dintr-un municipiu reședință de județ. Sperăm ca aceste lucrări să se termine în aproximativ doi ani - doi ani și jumătate și să ne vedem la finalul lucrărilor pentru a constata lucrurile care s-au făcut. Acum se lucrează la balastare, cam peste două săptămâni urmează să se toarne și primul strat de asfalt, așa cum se va turna primul start de asfalt și pe zona străzilor Iazului, Morilor, Horea, Cloșca și Crișan și, de asemenea, pe celălalt proiect care vizează străzile Băltărețu, maior Ion Alexandrescu și Șoseaua Găești. (...) Am avut o valoare a indicatorilor undeva la 3 milioane de lei, în momentul de față discutăm despre un contract de execuție de 1,9 milioane de lei, cu perioadă de execuție 12 luni din momentul în care am dat Ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale