Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.06.2019 00:15

În județul Dâmbovița,


A A

DSVSA luptă cu pseudopesta aviară

DSVSA luptă cu pseudopesta aviară

*Medicii veterinari sunt deja în teritoriu pentru vaccinarea efectivelor de păsări din gospodăriile oamenilor

Ștefan Khalil


DSVSA anunță că a început campania de vaccinare pentru pseudopesta aviară și în județul Dâmbovița! Medicii veterinari sunt deja în teritoriu pentru vaccinarea efectivelor de păsări din gospodăriile oamenilor. Prin aceste acțiunii se urmărește prevenirea izbucnirii unor epidemii, care ar putea fi dezastruoase pentru deținătorii de păsări de curte. Directorul  Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, dr. Sandu Tolea, face apel către crescătorii de păsări din județul Dâmbovița să fie cooperanți în aceste acțiuni.

„Am rugămintea către oamenii cu gospodării să colaboreze cu medicii veterinari și să înțeleagă faptul că această vaccinare nu numai că este obligatorie, dar este și benefică pentru dumnealor. În trecut au mai fost oameni care au refuzat să primească în curtea lor medicii veterinari pentru vaccinarea păsărilor, iar noi am fost nevoiți să luăm anumite măsuri pentru aceștia. Refuzul vaccinării înseamnă amendă, iar amenda este foarte mare, de la 2.000, la 4.000 de lei. Pentru câteva găini pe care le au în curte, să plătească 4.000 de lei…nu rezolvă nicio treabă”, a explicat Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmbovița.

Boala se transmite și la om

Pseudopesta aviară sau boala Newcastle, este cunoscută ca fiind o boală infecțioasă, care este întâlnită în principal la păsări și este cauzată de un virus care se poate transmite și la om. Cu toate acestea, pentru oameni nu reprezintă un real pericol, ea fiind similară conjunctivitei  sau gripei, în anumite cazuri, iar vindecarea este relativ rapidă și ușoară. Pentru păsări însă, boala este foarte periculoasă și poate fi fatală.

 

Singurele metode pentru prevenirea acesteia este aceea de vaccinare și menținerea unei igiene corespunzătoare a gospodăriei. Virusul poate fi transmis cu ușurință și prin intermediul găinațului.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Concedierile de la primărie, amânate
"Dăm like în parc", activitate dedicată elevilor
Dotarea polițiștilor lasă de dorit
3.512 carduri de sănătate returnate
Săptămână de foc pentru ISU Dâmbovița
170 de persoane pot beneficia de formare profesională
Campania de informare "Ucenicia la locul de muncă"
La Raciu, emigranții revin acasă
Sindicatele din Apărare cer o întâlnire urgentă cu premierul României
Concursul profesional "Cel mai bun fasonator"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România bătută la scor de Estonia la ONU

George Coandă


Este de necrezut, România n-are politică externă - Ministrul Afacerilor de peste fruntarii nu prea știm ce face, o, nu, ceva știm, se pierde visător în norii de fum lansați din trabuc. Păi când avurăm la-ndemână să înregistrăm un succes răsunător de politică internațională, am dat-o cu… succes în bară. Ne venise într-un fel rândul să ocupăm un loc... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale