Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.08.2017 00:20

Cartel Alfa Dâmbovița solicită Guvernului, pentru luna septembrie


A A

Discuții pe Codul Muncii

Discuții pe Codul Muncii
Contractul de muncă pe perioadă determinată nemulțumește și angajații de la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște

❚ Sindicatele vor reglementarea Codului Muncii și anume: eliminarea contractelor de muncă pe perioadă determinată, sporul de vechime, ierarhizare măcar la nivel minim între muncitorul calificat și necalificat și cel cu studii superioare ❚ Ar trebui prevăzută o formulă de calcul a salariului minim, care să rezulte din niște indicatori care pot fi calculați trimestrial, semestrial, anual ❚ „Codul Muncii, în forma actuală a introdus sclavagismul modern în industria națională”, a declarat Nicolae Dragodănescu liderul de sindicat Cartel Alfa Dâmbovița

VIRGIL VOINESCU


Problemele angajaților din sectoarele industriale ale județului Dâmbovița i-au determinat pe sindicaliștii dâmbovițeni din Cartel Alfa să transmită centrului sindical național, Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa” solicitarea de readucere în discuția cu Guvernul situația Codului Muncii. Potrivit președintelui Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa” Filiala Dâmbovița, Nicolae Dragodănescu, Codul Muncii, în forma actuală a introdus sclavagismul modern în industria națională, atâta câtă mai există în plan județean și național.

„De aceea este nevoie de reluarea discuțiilor pentru corectarea acestui document de muncă și punerea sa în concordanță cu celelalte acte ce reglementează piața muncii. Pentru aceasta, orice guvernare ar veni noi sindicatele ne menținem aceleași revendicări vizavi de Codul Muncii. În primul rând, spunem noi, trebuie plecat prin eliminarea contractelor de muncă pe perioadă determinată sau păstrarea doar în situațiile în care un om pleacă fiind bolnav și pe perioada cât e bolnav și pe perioada cât este bolnav trebuie angajat altcineva sau în situațiile limitative expres prevăzute de lege. În momentul de față contractul de muncă pe perioadă determinată a introdus sclavia pe piața muncii. Faptul că te duci și te angajează trei luni, apoi te mai angajează trei și alte trei, a creat o precaritate în zona relațiilor de muncă fără precedent. Și până acum am cerut modificări și continuăm să facem acest lucru. Este o problemă de actualitate pentru lumea sindicală. La fel în Codul Muncii trebuie reglementat sporul de vechime care a rămas dereglementat pe piața muncii privată. Dacă în sectorul bugetar există niște reglementări care recunoaște acest spor, în domeniul privat, pe piața muncii libere, nu există reglementare. A existat în contractul de muncă la nivel național, dar, și contractul de muncă de la nivel național a fost eliminat. Astfel, în Codul Muncii nu a mai fost preluat așa cum s-a promis și a rămas dereglementat. Sunt și alte lacune, între acestea faptul că nu există ierarhizare măcar la nivel minim între muncitorul calificat și necalificat, cel cu studii superioare. Acum firmele când vor și au nevoie de muncitor cu studii superioare, de exemplu pot plăti cu minimum. Nu mai există nici o protecție legală în acest sens și trebuie modificat. Indiferent cine este la guvernare aceste puncte sunt puse permanent pe masa Guvernului de către Cartel Alfa”, ne-a declarat liderul CNS „Cartel Alfa” Dâmbovița, Nicolae Dragodănescu.

Acesta a spus că tot ce a fost eliminat prin eliminarea contractului național, care a dispărut începând cu 2010, trebuie, în mare parte, să se regăsească în Codul Muncii.

„Mai sunt și alte prevederi care trebuie să fie reglementate: modul de acordare al ajutoarelor sociale pentru cazuri de deces pentru membru de familie, accident de muncă. Ar mai trebui prevăzut o formulă de calcul al salariului minim astfel să nu mai fie apanajul Guvernului. Coșul de consum care să rezulte din niște indicatori care pot fi calculați trimestrial, semestrial, anual. Aceștia trebuie să fie ca și literă de lege. Asta pentru a nu mai fi așezați în funcție de interesul politic sau de conjunctură și să acorde un minim mai mare sau mai mic. Sunt chestiuni permanente vizavi de Codul Muncii. Sunt multe probleme ce trebuiesc așezate pentru a crea un document de muncă adevărat și normal care să protejeze salariatul. Trebuie să se renunțe la această formă tiranică: perioada de probă. Aceasta este o modalitate de a ține angajatul sub control”, a mai spus Dragodănescu, precizând că de o astfel de situație se profită și în Combinatul de Oțeluri Târgoviște.

„Și în Combinat asta se întâmplă. Angajează pe câte trei luni de zile. Dacă cumva își permit să aibă o anume poziție sau să-și exercite o libertate sunt pedepsiți prin aceea că nu se mai prelungește contractul. Este o tiranie”, a conchis liderul Cartel Alfa Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale