Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.08.2017 00:19

Editorial


A A

Din prostie și trădare națională

Din prostie și trădare națională

GEORGE COANDĂ


Întrebarea existențială pe care și-o pun cu obstinație și obsesiv românii este dacă țara pe care o locuiesc își va reveni vreodată din dezastrul în care, premeditat, da, premeditat a aruncat-o „clasa politică” miticistă. Deocamdată nu se vede în zare niciun răspuns clar. Ce s-a întreprins, și cât s-a întreprins de la o vreme încoace, mai ales după nenorocitul deceniu în care la Palatul Cotroceni și-a făcut de cap cu cinism, fățiș împotriva poporului român, Traian Băsescu, ține de paliativ. Cârpeli pe ici pe colo, prin părțile mai puțin esențiale, și în funcție de câți bani a mai avut și mai are în pușculiță România. Că, indiferent de mult cotcodăcita „creștere economică”, care a lăsat UE pe spate, majoritatea românilor încă mai împușcă de azi pe mâine leul și, pentru a-și căuta fericirea, o iau la goană spre oazele de bine ale Occidentului. Migrația asta dărâmătoare de țară încă nu poate fi stopată. Am mai pus degetul pe rană, iată, îl pun și acum, și-l voi mai pune: până nu se recapitalizează România printr-o reindustrializare modernă și eficientă, capabilă să creeze locuri de muncă, și dacă nu se recuperează de la oligarhii mafiotizați banii pe care, purcoaie, și i-au pitit în safeuri, obținuți din afaceri păguboase cu statul, pierzătoare fiind România, viitorul nostru este sumbru. Și ar mai fi ceva de extremă urgență. Guvernul să rediscute cum s-au făcut unele privatizări de mari obiective industriale, să pună DNA-ul la bătaie și să mai salveze ce se mai poate salva și retehnologiza. Nu știu ce este atât de greu de priceput. Și de asemenea, nu știu de ce nu am putea urma, în această privință, exemplul, perfect fiabil, al Poloniei, Cehiei, Ungariei. Parlamentul, Președinția și Guvernul României, după decembrie 1989, au făcut o imensă și tragică prostie din… prostie, însoțită și de trădarea INTERESULUI NAȚIONAL: au aruncat copaia cu copil cu tot. Și nu cred că, neapărat, din ură față de realizările ceaușiste ale „epocii de aur”. Repet – și realitatea deja mă confirmă -, din prostie, afacerism criminal și trădare națională.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale