Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.11.2014 00:19

Editorial


A A

Dihonia care a speriat… Vestul!

Dihonia care a speriat… Vestul!

Motto: „Nu online-ul a câștigat, în primul rând, aceste alegeri, ci mobilitatea forței de muncă în UE și dincolo de. Ghinion!” (consilierul de campanie online al prezidențiabilului ACL, Klaus Iohannis)

ALINA MAVRODIN VASILIU


Ca și cum n-ar fi fost de ajuns încăierările fără număr din interiorul granițelor României, de duminica trecută ne-am ales cu încă una, mai cu moț decât toate: cea dintre românii din țară și cei din afara ei. Asta de bine ce ne credeam uniți în cuget și-n simțiri. Dar politicienii români nu s-au lăsat nici de-această dată până n-au făcut-o lată și ne-au pus creierii pe moațe cu scandalul din Diaspora care a speriat… Vestul!

Propagandiștii neobosiți se sforțează din toate puterile ca balamucul să continue, fiindcă un popor divizat e mai ușor de manipulat. Nu e mai puțin adevărat că, de s-ar fi găsit o mână de patrioți prin toată clasa asta politică mioritică, am fi avut până acum o lege a votării pentru românii din Diaspora. Astfel încât dreptul la vot, care este un drept fundamental, să nu le fie îngrădit, dar nici exploatat politic. Rezultatul zdrobitor al votului, precum și îndârjirea cu care s-au manifestat unii votanți, mi-au dat serios de gândit. Pe de-o parte, îmi pare cusut cu ață portocalie votul de 90% pentru Iohannis ca să nu mă gândesc la un scenariu bine făcut în sensul ăsta. Pe de altă parte, subiectul era atât de sensibil, încât scandalul pentru „dreptul la vot” s-a lipit, emoțional, perfect peste interesul celor care l-au speculat politic.

Asta și în lipsa oricăror măsuri legislative pentru evitarea lui. De-aici și până la dihonie n-a mai fost decât un pas. Peste 5 milioane de români care au votat cu Victor Ponta se simt acum frustrați de presiunea făcută de Diaspora, care a declanșat un val imens de susținere pentru Klaus Iohannis, nu neapărat de dragul lui, cât pentru a sancționa actualul guvern. Și uite-așa a plătit candidatul Victor Ponta și pentru ceea ce n-a făcut Guvernul Boc timp de 4 ani. Ignorarea modificării la timp a legislației pentru votul în Diaspora nu e de azi, de ieri, ci din 2009. Doar că PDL-ul, ascuns sub fustele PNL-ului, după ce și-a văzut sacii-n căruță, dă cu biciul doar în oamenii lui Victor Ponta. Cum ar zice Klaus Iohannis: „Ghinion!”.

Ieri ni s-a spus că a început urmărirea penală „in rem” pentru că guvernul Ponta, el și numai el, ar fi îngrădit dreptul la vot românilor din Diaspora, ceea ce este o faptă penală pentru care procurorii au ieșit la încălzire. Mai rămâne să vedem dacă în meciul ăsta evident politic, arbitrat ieri de pe scările CSM chiar de președinta ÎCCJ, Livia Stanciu, nu se va lăsa cu ceva arestări preventive, ca să primească poporul o mare satisfacție care să-i țină de foame, de sete și de urât până la viitoarele alegeri. Între timp, lupta pentru „dreptul la vot” i-a făcut pe românii din Diaspora și pe neamurile lor din România să uite de celelalte drepturi măcelărite, pentru care s-ar fi cuvenit să iasă în stradă, dar n-au făcut-o. Corect ar fi acum ca noul președinte ales, împreună cu ACL-ul său, să se zbată pentru ca dihonia să înceteze în țară și peste hotare, iar domnul Klaus Iohannis să fie președintele tuturor românilor, nu doar al celor care l-au votat cum l-au votat. Nu de alta, dar s-ar putea să aibă nevoie de toți mai repede decât crede.

P.S. Oricâtă compasiune mi-au trezit românii încolonați cu miile, în ploaie și frig, la secțiile de votare din străinătate, nu pot să nu mă gândesc și la anumite strategii politice care i-au scos în stradă cu mare succes pentru Klaus Iohannis. „Porumbelul” l-a scos pe gură însuși șeful de campanie online al „neamțului”, care a declarat: „Nu online-ul a câștigat, în primul rând, aceste alegeri, ci mobilitatea forței de muncă în UE și dincolo de. Ghinion!...”.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale