Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.11.2019 00:17

Semnalul SLI Dâmbovița...


A A

Dascălii preferă catedra, în locul pensionării

Dascălii preferă catedra, în locul pensionării

❚ „E adevărat că femeile au căpătat anul acesta, la cerere, dreptul de a rămâne până la 65 de ani în sistemul de învățământ, ca titular, adică la fel ca și bărbații, unde limita de vârstă este 65 de ani”

 

VIOLETA STANCIU


Începând din acest an, femeile care lucrează în sistemul de învățământ, la catedră, se pot pensiona, dar numai la cerere, la vârsta de 65 de ani, la fel ca și bărbații! Măsura a fost luată, la solicitarea doamnelor din învățământ care s-au simțit discriminate în raport cu colegii lor. Este adevărat că, în anumite condiții, dascălii pot rămâne la catedră și până la vârsta de 68 de ani, dar numai cu acordul Consiliului de Administrație al școlii respective. Potrivit liderului de sindicat din învățământul dâmbovițean, prof. Emil Poamă, în județul Dâm,bovița, circa 30 de profesori au făcut cerere de prelungire a activității, ca titulari pe post, preferând catedra în locul statutului de pensionar. „Pensionarea la noi se face la limită de vârstă. E adevărat că femeile au căpătat anul acesta, la cerere, dreptul de a rămâne până la 65 de ani în sistemul de învățământ, ca titular, adică la fel ca și bărbații, unde limita de vârstă este 65 de ani. În învățământ, și vorbim aici în mod special de cadre didactice care au avut calificativul foarte bine și rezultate deosebite, sunt și cadre didactice care pot să-și prelungească activitatea, să rămână titular pe post, dar numai cu acordul Consiliului de Administrație al școlii, până la vârsta de 68 de ani, deci mai pot să rămână încă trei ani, aceasta fiind limita maximă până la care se poate rămâne în sistem. În județ sunt destui cei care au făcut această cerere de prelungire, vreo 30 de persoane. Anul acesta au fost foarte puține cadre didactice care s-au pensionat tocmai pentru că s-a acordat acest drept de prelungire a activității. De fapt, doamnele de la catedră au cerut acest lucru. Ele pot să iasă la pensie la limită de vârstă, dar pot să rămână și după, la cerere, până la 65 de ani și numai în anumite condiții se poate rămâne până la 68 de ani”, a declarat prof. Emil Poamă, președintele Sindicatului Liber Învățământ (SLI) Dâmbovița.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Anotimpul culorilor"
Bienala națională de gravură "Gabriel Popescu"
Omagiu Marii Uniri
Educația începe de la grădiniță
Centenarul UZPR, celebrat la "Casa Romanței"
Biserica Brâncovenească Potlogi
Centenarul societății "Mormintele Eroilor Căzuți în Război"
"Sărbătoarea - timp sfințitor și de bucurie"
Concert "Comori ale Romanței", la malul Mării Negre
Teologie, psihologie și pedagogie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O ședință solemnă... pe dos

Fără îndoială că așa ar trebui văzută ședința solemnă comună dedicată Zilei Naționale a României – 1 Decembrie,ținută în Parlament... luni, 2 decembrie, anul de grație 2019. Bizar, nu? Curat anapoda! Da, ca la români. Și la care a voit să ia parte șipreședintele României, Klaus Werner Iohannis.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale