Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.11.2015 00:25

Ieri, ultima achiziție în cadrul proiectului european de dotare pentru situații de urgență,


A A

Dâmbovița are, după 50 de ani, o autofreză de zăpadă

Dâmbovița are, după 50 de ani, o autofreză de zăpadă
Autofreza are o valoare de 903.391 lei

❚ Odată cu acest utilaj, absolut necesar pentru zăpadă abundentă, dar și util la incendii sau inundații, Dâmbovița a încheiat, cu o lună și jumătate mai devreme, proiectul european de peste 52 milioane lei, derulat în parteneriat cu alte șase județe ❚ În cele trei etape ale proiectului, ISU Dâmbovița a realizat o dotare de excepție, însemnând autospeciale cu apă și spumă, autospeciale pentru descarcerare și ambulanțe tip B2 ❚ Prezent la eveniment, prefectul Ioan Marinescu a transmis: „Odată cu ciclul guvernamental încheiem și acest program de dotare a ISU. Eram vulnerabili la acest capitol. Felicit Consiliul Județean că a dus la îndeplinire programe deosebite, un Consiliu Județean și un Guvern care au făcut multe pentru oameni”

ANA MARIA POPESCU

 


 

După mai bine de o jumătate de secol, în sfârșit, județul Dâmbovița a achiziționat o freză de zăpadă proprie! Utilajul a fost achiziționat în cadrul celei de-a treia etape a proiectului european „Achiziție de echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență și pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat în regiunea Sud-Muntenia”, un program care se derulează în regiune din luna septembrie a anului trecut și care are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2015, numai că în Dâmbovița acesta s-a încheiat cu o lună și jumătate mai devreme. În această ultimă etapă a proiectului european, Consiliul Județean a achiziționat autofreza de zăpadă, care are o valoare de 903.391 lei și care vine în sprijinul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Trei etape cu achiziții importante

„Am ajuns la ultimul utilaj, o autospecială multifuncțională pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, pentru a facilita accesul forțelor de intervenție în zonele greu accesibile și, de asemenea, dotată cu un rezervor de apă și o pompă de refulare a apei, pentru a participa la incendiile în zonele greu accesibile și pentru a transporta apă acolo unde este nevoie pentru forțele de intervenție”, a declarat col. Mirel Pietreanu, șeful ISU Dâmbovița.

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a reamintit că, prin acest program, ISU Dâmbovița a realizat în câțiva ani o dotare de excepție.

„Valoarea totală a proiectului este de 52.095.882,39 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 41.995.808,38 lei. CJD a contribuit cu suma de 1.562.855,46 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului de 2% și valoarea TVA-ului aferentă dotărilor pentru județul Dâmbovița”.

Președintele CJD a prezentat și achizițiile care s-au făcut în cadrul acestui proiect:

„Etapa I - două autospeciale pentru lucru cu apă și spumă de capacitate medie, in valoare de 1.438.400 lei, o autospecială pentru descarcerare de capacitate grea și prim ajutor calificat în valoare de 967.200 lei, trei autospeciale pentru lucru cu apă și spumă de capacitate mare în valoare de 2.692.536 lei, patru ambulanțe de tip B2 în valoare de 1.266.288 lei. Valoarea echipamentelor achiziționate în etapa I de județul Dâmbovița este de 6.364.424 lei cu TVA inclus. În etapa a doua a proiectului, finalizată în februarie 2015, CJD a dotat ISU cu o autospecială pentru lucru cu apă și spumă de capacitate mare, în valoare de 1.730.000 lei și o autospecială pentru lucru cu apă și spumă de capacitate medie, în valoare de 1.300.000. Valoarea totală a echipamentelor achiziționate în etapa a doua este de 3.030.000 cu TVA inclus. Etapa a treia privește achiziția de echipamente pentru intervenții de urgență în condiții de iarnă. Durata de implementare a proiectului este 30 septembrie 2014-31 decembrie 2015 și iată că suntem cu o lună și jumătate în avans față de termenul maxim prevăzut de contract”, a declarat președintele Adrian Țuțuianu.

Proiectul european, în întregimea lui, a fost accesat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Situații de Urgență Sud- Muntenia”, din care, pe lângă județul Dâmbovița, mai fac parte alte șase județe: Argeș, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman. La evenimentul care a marcat finalizarea proiectului european au luat parte și prefectul Ioan Marinescu, alături de conducerile Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Județean de Poliție.

„Încheiem astăzi un ciclu guvernamental foarte dinamic în viața economică și socială a României. Odată cu acest ciclu guvernamental, încheiem și acest program de dotare a ISU cu unul dintre utilajele care ne lipsea. Eram vulnerabili la acest capitol. Felicit Consiliul Județean că a dus la îndeplinire programe deosebite, un Consiliu Județean și un Guvern care au făcut multe pentru oameni”, a transmis și prefectul Ioan Marinescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale