Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.01.2022 00:17

Semnalul ambulanțierilor


A A

Dâmbovițenii se tem să mai ajungă la spital?

Dâmbovițenii se tem să mai ajungă la spital?

*De frica noului coronavirus, multe peroane solicită îngrijirea medicilor în ultimul moment, iar pentru unele dintre ele se întâmplă să fie prea târziu să se mai acționeze

 

Recent, managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, ne-a confirmat că numărul urgențelor a scăzut considerabil în ultimul an. Explicația nu poate fi decât una singură, spune acesta: oamenii se tem să mai ia contact cu cadrele medicale și cu spitalul, pentru a nu se infecta cu noul coronavirus. De frica virusului, multe peroane solicită îngrijirea medicilor în ultimul moment, iar pentru unele dintre ele se întâmplă să fie prea târziu să se mai acționeze.

Într-adevăr, managerul SAJ Dâmbovița spune că a fost redus numărul oamenilor, care efectiv abuzau de serviciile oferite de ambulanțieri și sunau și de trei ori pe zi pentru a primi tratament la domiciliu, chiar dacă nu era vorba întotdeauna de  afecțiuni grave. Managerul Mihail Gheorghe a vorbit mai multe despre această situație.

„Din cauza COVID-ului, oamenii evită să mai vină la spital. Faptul că numărul urgențelor a scăzut, este și pentru că lumea evită să mai vină la spital. Pe de-o parte, nu este un lucru rău, pentru că mulți sunau pentru lucruri minore, doar ca să primească tratament. Erau persoane care sunau și de trei ori pe zi, fără să vă exagerez. De exemplu, am avut o persoană, care la sfârșitul anului 2019 a sunat de 300 de ori în 12 luni. Situațiile acestea, din fericire s-au împuținat.

Pe de altă parte, oamenii au început să se teamă foarte mult să nu se infecteze de COVID și când chiar au probleme, ezită să vină la spital, unii vor să primească tratament acasă, alții ajung la spital în ultimul moment, ceea ce este o problemă gravă, pentru că vă dați seama că avem și situații cu persoane care ajung prea târziu pe patul de spital…”, a declarat managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Majoritatea biletelor de tratament pentru pensionari au fost distribuite
Peste 18.000 de persoane testate și 452 de pacienți depistați pozitiv la hepatită B sau C în județul Dâmbovița
Pensionarii cer mărirea pensiilor la nivelul inflației
Camera de recoltare la Centrul de Transfuzii a fost extinsă!
Deschiderea temporară a DJ 714
Liste de așteptare pentru cardurile valorice destinate donatorilor
Angajații M.A.I. vor veghea la buna desfășurare a activităților prilejuite de Sărbătoarea Solemnă a Sfântului Ierarh Nifon
Sărbătoarea Sf.Ierarh Nifon, supravegheată de pompierii dâmbovițeni
Acțiune a polițiștilor de imigrări pentru prevenirea și combaterea muncii ilegale a străinilor
Cod Galben de ploi și inundații în Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dubai - laboratorul viitorului

De multe ori este bine să privim și spre alte orizonturi, pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim. A călători este acum la îndemâna românilor și acest articol este un îndemn la a descoperi un pic mai mult decât litoralurile Greciei sau Turciei.

 Dubaiul s-a dezvoltat enorm în ultimii 20 de ani, ajungând la o populație de vreo 3 milioane... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale