Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.01.2022 00:17

Semnalul ambulanțierilor


A A

Dâmbovițenii se tem să mai ajungă la spital?

Dâmbovițenii se tem să mai ajungă la spital?

*De frica noului coronavirus, multe peroane solicită îngrijirea medicilor în ultimul moment, iar pentru unele dintre ele se întâmplă să fie prea târziu să se mai acționeze

 

Recent, managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, ne-a confirmat că numărul urgențelor a scăzut considerabil în ultimul an. Explicația nu poate fi decât una singură, spune acesta: oamenii se tem să mai ia contact cu cadrele medicale și cu spitalul, pentru a nu se infecta cu noul coronavirus. De frica virusului, multe peroane solicită îngrijirea medicilor în ultimul moment, iar pentru unele dintre ele se întâmplă să fie prea târziu să se mai acționeze.

Într-adevăr, managerul SAJ Dâmbovița spune că a fost redus numărul oamenilor, care efectiv abuzau de serviciile oferite de ambulanțieri și sunau și de trei ori pe zi pentru a primi tratament la domiciliu, chiar dacă nu era vorba întotdeauna de  afecțiuni grave. Managerul Mihail Gheorghe a vorbit mai multe despre această situație.

„Din cauza COVID-ului, oamenii evită să mai vină la spital. Faptul că numărul urgențelor a scăzut, este și pentru că lumea evită să mai vină la spital. Pe de-o parte, nu este un lucru rău, pentru că mulți sunau pentru lucruri minore, doar ca să primească tratament. Erau persoane care sunau și de trei ori pe zi, fără să vă exagerez. De exemplu, am avut o persoană, care la sfârșitul anului 2019 a sunat de 300 de ori în 12 luni. Situațiile acestea, din fericire s-au împuținat.

Pe de altă parte, oamenii au început să se teamă foarte mult să nu se infecteze de COVID și când chiar au probleme, ezită să vină la spital, unii vor să primească tratament acasă, alții ajung la spital în ultimul moment, ceea ce este o problemă gravă, pentru că vă dați seama că avem și situații cu persoane care ajung prea târziu pe patul de spital…”, a declarat managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Donatorii se lasă așteptați
Șantier demarat pentru noi locuințe ANL
20 de sindicaliști din Poliția Dâmbovița, la protest la București!
Medicii de familie pot face testarea Covid 19!
Peste 4 milioane lei acordați celor aflați în suferințe și în nevoi
Sindicaliștii din Poliție nu sunt de acord cu verificarea măștilor COVID-19!
Adunarea Generală anuală a Casei de Ajutor Reciproc a Clerului și Salariaților Bisericești
Niculești depășește 7 la mia de locuitori, iar alte două localități au trecut de 6
Cinci subofițeri jandarmi – la încheierea mandatului de onoare
Campanie de testare pentru depistarea hepatitelor virale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Criza și liderii adevărați (II)

Dacă Ununea Europeană alegea răspunsul clasic, œSănătatea nu este de competența structurii europene, ci este abordată la nivelul fiecărui stat membruœ, o spun cu mâna pe inimă, nu cred că mai exista UE acum. Însă Uniunea Europeană și-a revenit ca boxerul din pumni.

După o ezitare, am observat cu toții un leadership european pe criza sanitară. Comisia Europeană a devenit forța mobilizatoare în... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale