10.01.2022 00:17

Dâmbovițenii se tem să mai ajungă la spital?

Dâmbovițenii se tem să mai ajungă la spital?
Galerie foto

*De frica noului coronavirus, multe peroane solicită îngrijirea medicilor în ultimul moment, iar pentru unele dintre ele se întâmplă să fie prea târziu să se mai acționeze

 

Recent, managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, ne-a confirmat că numărul urgențelor a scăzut considerabil în ultimul an. Explicația nu poate fi decât una singură, spune acesta: oamenii se tem să mai ia contact cu cadrele medicale și cu spitalul, pentru a nu se infecta cu noul coronavirus. De frica virusului, multe peroane solicită îngrijirea medicilor în ultimul moment, iar pentru unele dintre ele se întâmplă să fie prea târziu să se mai acționeze.

Într-adevăr, managerul SAJ Dâmbovița spune că a fost redus numărul oamenilor, care efectiv abuzau de serviciile oferite de ambulanțieri și sunau și de trei ori pe zi pentru a primi tratament la domiciliu, chiar dacă nu era vorba întotdeauna de  afecțiuni grave. Managerul Mihail Gheorghe a vorbit mai multe despre această situație.

„Din cauza COVID-ului, oamenii evită să mai vină la spital. Faptul că numărul urgențelor a scăzut, este și pentru că lumea evită să mai vină la spital. Pe de-o parte, nu este un lucru rău, pentru că mulți sunau pentru lucruri minore, doar ca să primească tratament. Erau persoane care sunau și de trei ori pe zi, fără să vă exagerez. De exemplu, am avut o persoană, care la sfârșitul anului 2019 a sunat de 300 de ori în 12 luni. Situațiile acestea, din fericire s-au împuținat.

Pe de altă parte, oamenii au început să se teamă foarte mult să nu se infecteze de COVID și când chiar au probleme, ezită să vină la spital, unii vor să primească tratament acasă, alții ajung la spital în ultimul moment, ceea ce este o problemă gravă, pentru că vă dați seama că avem și situații cu persoane care ajung prea târziu pe patul de spital…”, a declarat managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe.

 

 

Ștefan Khalil