Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.10.2023 00:13

VOX POPULI


A A

Dâmbovițenii, îngrijorați de creșterea prețurilor

Dâmbovițenii, îngrijorați de creșterea prețurilor

În contextul creșterii semnificative a prețurilor la alimente și medicamente în România, jurnaliștii cotidianului nostru au stat de vorbă cu câțiva cetățeni pentru a afla părerea lor despre această problemă, cu atât mai ales că se apropie sezonul rece, iar facturile la utilități sunt în creștere.

*Simțim cu toții efectele creșterii prețurilor. Este tot mai dificil să facem cumpărături pentru familie, mai ales că cele mai mari scumpiri au fost la produse de bază precum zahărul. În sezonul rece, facturile la utilități sunt și ele o povară suplimentară. Ne dorim ca autoritățile să găsească soluții pentru a atenua aceste probleme.

*Medicamentele sunt esențiale pentru mine, dar prețurile au crescut semnificativ în ultima vreme. Este greu să fac față acestor costuri sporite, mai ales că pensiile nu s-au majorat în consecință. Sperăm că inflația va scădea, așa cum se prevede, și că situația se va îmbunătăți.

*Cu doi copii mici, alimentele sunt o cheltuială majoră în bugetul nostru lunar. Știm că inflația este o problemă globală, dar ne așteptăm la măsuri din partea guvernului pentru a proteja populația. Plafonarea adaosului comercial pentru produsele de bază este un pas în direcția bună, dar trebuie să vedem rezultatele.

*Este frustrant să vezi că prețurile cresc într-un ritm atât de alert. Planificarea bugetului devine mai dificilă, iar economiile noastre sunt erodate. Mă aștept ca guvernul să aibă grijă să nu se ajungă la o criză economică și socială.

*Ca proprietar de mică afacere, am simțit presiunea creșterii costurilor la materii prime și la energia termică. Aceste creșteri afectează și prețurile pe care le aplicăm la produsele noastre. Sper că economia se va stabiliza în viitorul apropiat.

*Este adevărat că vedem o creștere a prețurilor la alimente și medicamente, dar și la carburanți. Cu transportul ca mijloc de subzistență, acestea sunt probleme cu care mă confrunt zilnic. Măsura plafonării adaosului comercial pentru produse alimentare este un început, dar trebuie să vedem cum evoluează lucrurile.

 

Potrivit rapoartelor Băncii Naționale a României, inflația ar putea atinge un nivel de 7,5% până la sfârșitul anului, generând îngrijorare în rândul populației. Cu toate acestea, specialiștii susțin că așteptările inflaționiste sunt pe o traiectorie descendentă, iar măsurile luate, precum plafonarea adaosului comercial, ar putea contribui la ameliorarea situației. Cu toate acestea, provocările generate de presiunile prețurilor bunurilor din import rămân o preocupare majoră pentru economie.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale