Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.08.2017 00:21

Polițiștii dâmbovițeni nemulțumiți se pregătesc de proteste


A A

"Creșterea salariilor, o păcăleală grosolană"


Din cauza nemulțumirilor, luna septembrie vine cu proteste

❚ Polițiștii au îndoieli în privința modului cum se va calcula majorarea anunțată pentru luna octombrie ❚ Liderul de sindicat a precizat că, în Poliție, au salarii foarte mari cei care „sunt puși politic: secretari de stat, consilieri sau ce mai sunt pe acolo”

VIRGIL VOINESCU


Liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Dâmbovița, Florin Bălan, a declarat pentru Jurnal de Dâmbovița că măsura anunțată de guvernanți privind creșterii salariilor polițiștilor cu 10% din luna octombrie „nu înseamnă mai nimic”, în opinia oamenilor. Pornind de la acest aspect care ridică întrebări, liderul de sindicat spunea că polițiștii au îndoieli și în privința modului „cum se va calcula această majorare anunțată”.

„Dacă va fi adoptată de maniera în care s-a adoptat creșterea de 15% de la armată, putem spune, fără să greșim, că poate să nu o mai dea pentru că aceasta este o păcăleală grosolană. Așa, trâmbițatele măriri sunt de fapt praf în ochi. La cei care au salariul minim pe economie și le-a dat sumă compensatorie ca să ajungă de la salariul pe care-l aveau la 1450 lei nu primesc nimic. Practic acei 15% de la armată și în cazul polițiștilor 10% sunt absorbiți de suma compensatorie. În concluzie, pe hârtie, la dumnealor la ministere, toate arată foarte bine și frumoase. Când se trece la practică, însă, zicem ca în vechiul proverb românesc: practica te omoară, fiindcă iese cu totul altceva”, a declarat liderul SNPPC Dâmbovița.

După concedii, vin protestele Florin Bălan a mai spus că situația în care s-a ajuns a creat nemulțumire în rândul polițiștilor și, cel mai probabil, aceasta se va «traduce» într-o acțiune de protest organizată după ce va trece perioada de concedii ale membrilor de sindicat.

„Aceasta este și rațiunea pentru care până acum nu au avut loc acțiuni sindicale, mitinguri de amploare. Știe toată lumea. Inclusiv cei care ne conduc au această reprezentare a situației. De aceea au încercat să dea Ordonanță peste noapte. Dacă nu se afla la nivel central de ordonanța cu pensiile, eram puși în fața faptului împlinit. Și la pensii, pentru polițiști, este o pierdere uriașă și nu s-a rezolvat încă nimic. Cei care au salarii mari vor avea pensii mari în continuare și cei care au salarii mici vor avea și pensii mici. Cum majoritatea în Poliție, 99%, au salarii mici, pensiile vor fi și mai mici”, a susținut Florin Bălan, liderul SNPPC Dâmbovița, precizând că în Poliție au salarii foarte mari cei care „sunt puși politic: secretari de stat, consilieri sau ce mai sunt pe acolo”.

„Aceste aspecte au generat nemulțumiri și toamna poate aduce proteste. Până acum au fost ținuți în loc de negocieri și de faptul că foarte mulți, respectiv aproximativ 30% din efectivele din țară, vara sunt în concedii, acestea urmând să se încheie în luna septembrie”, a conchis liderul de sindicat.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

MESAJ DE CONDOLEANȚE
Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale