Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.01.2022 00:13

Și în județul Dâmbovița


A A

Continuă campania de vaccinare antirabică

Continuă campania de vaccinare antirabică

*Cei care se împotrivesc vaccinării animalelor din gospodărie, vor putea fi sancționați contravențional cu amenzi de la 1.000 de lei, până la 3.000 de lei

 

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița desfășoară în continuare campania de vaccinare antirabică a carnasierelor domestice (câini și pisici) de pe raza județului. Acțiunea se va derula până la sfârșitul lunii februarie. Potrivit directorului general al DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, în această campanie vor fi vaccinați aproximativ 30.000 de câini și 10.000 de pisici.

Dozele de vaccin sunt achiziționate de către instituția Direcției Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, iar aceste vor fi oferite gratuit medicilor veterinari de liberă practică, de la Circumscripțiile sanitare veterinare din județ. Proprietarii de animale au obligația să prezinte animalele pentru efectuarea vaccinării antirabice, să dețină  un carnet de sănătate al animalului, în care să se evidențieze acțiunile imunoprofilactice antirabice și tratamentele efectuate.

Cei care se împotrivesc vaccinării animalelor din gospodărie, vor putea fi sancționați contravențional cu amenzi de la 1.000 de lei, până la 3.000 de lei. ”Campania de vaccinare antirabică la câini și pisici a început din luna noiembrie și va continua până în luna februarie. Sigur, vor mai fi și alte campanii de vaccinare de-a lungul anului, știți foarte bine, că activitatea noastră, la DSVSA Dâmbovița se desfășoară la flux continuu și suntem mereu prezenți la datorie.

Până acum nu am avut parte de foarte mulți proprietari de animale, care să se opună vaccinări, au fost însă câteva cazuri, din ce ni s-a spus nouă, dar aceștia au înțeles că este o lege, care trebuie respectată, altfel vor suporta consecințele. Nu iertăm pe nimeni care vrea să se abată de la ea. Funcționăm pe principiul , nu știi, te învățăm, nu poți, te ajutăm, nu vrei, te obligăm” , a fost declarația directorului general al DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Recomandări privind mușcătura de căpușă
„Anotimpul asfaltărilor”
Pompierii, prietenii copiilor!
Prima persoană care s-a vaccinat cu doza a 4-a a fost un medic de familie!
Proiectul locuințelor ANL în zona UM Gară
Proiecte importante pregătite de Primăria comunei Raciu
Estimarea necesarului de vaccin antigripal pentru la toamnă, o mare dilemă!
Medicii de la SJUT, premiați la nivel național
Comuna Dobra ia măsuri de securitate!
Culturile speciale și cele ecologice, în prim plan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.

Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale