24.01.2022 00:13

Continuă campania de vaccinare antirabică

Continuă campania de vaccinare antirabică
Galerie foto

*Cei care se împotrivesc vaccinării animalelor din gospodărie, vor putea fi sancționați contravențional cu amenzi de la 1.000 de lei, până la 3.000 de lei

 

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița desfășoară în continuare campania de vaccinare antirabică a carnasierelor domestice (câini și pisici) de pe raza județului. Acțiunea se va derula până la sfârșitul lunii februarie. Potrivit directorului general al DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, în această campanie vor fi vaccinați aproximativ 30.000 de câini și 10.000 de pisici.

Dozele de vaccin sunt achiziționate de către instituția Direcției Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, iar aceste vor fi oferite gratuit medicilor veterinari de liberă practică, de la Circumscripțiile sanitare veterinare din județ. Proprietarii de animale au obligația să prezinte animalele pentru efectuarea vaccinării antirabice, să dețină  un carnet de sănătate al animalului, în care să se evidențieze acțiunile imunoprofilactice antirabice și tratamentele efectuate.

Cei care se împotrivesc vaccinării animalelor din gospodărie, vor putea fi sancționați contravențional cu amenzi de la 1.000 de lei, până la 3.000 de lei. ”Campania de vaccinare antirabică la câini și pisici a început din luna noiembrie și va continua până în luna februarie. Sigur, vor mai fi și alte campanii de vaccinare de-a lungul anului, știți foarte bine, că activitatea noastră, la DSVSA Dâmbovița se desfășoară la flux continuu și suntem mereu prezenți la datorie.

Până acum nu am avut parte de foarte mulți proprietari de animale, care să se opună vaccinări, au fost însă câteva cazuri, din ce ni s-a spus nouă, dar aceștia au înțeles că este o lege, care trebuie respectată, altfel vor suporta consecințele. Nu iertăm pe nimeni care vrea să se abată de la ea. Funcționăm pe principiul , nu știi, te învățăm, nu poți, te ajutăm, nu vrei, te obligăm” , a fost declarația directorului general al DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.

 

 

Ștefan Khalil