Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.02.2019 00:19

Editorial


A A

Ceva despre nazism, dixit Klaus…

Ceva despre nazism, dixit Klaus…

GEORGE COANDĂ


…cu prilejul comemorării Holocaustului la Palatul Cotroceni, deunăzi. Cum – și am mai spus asta – herr Klaus Werner Iohannis se află de multă vreme în campanie electorală, avântându-se cu superbie nemțească în fel de fel de declarații, unele mai mult sau mai puțin inspirate (mă exprim astfel cu eleganță, ca să nu fiu acuzat de rea-credință), face ce face și, taman când nu este cazul, dă cu nuca-n perete, lăsându-te cu gura căscată, de te întrebi ce i s-o fi întâmplat. Ca, de exemplu, la comemorarea Holocaustului. Este mai clar ca apa de izvor că, la acel moment, a te lăsa cuprins de feeria campaniei electorale a fost ca și cum ai luat-o, tu, Președintele României, pe miriște. Adică, herr Klaus, înțelegem, mai ales că, premeditat, nu te ferești de capcane, că de o capcană a fost vorba, așa cum voi arăta în continuare, înțelegem, deci, că pârdalnica de coaliție PSD/ALDE îți dă dureri de cap, dar s-o bruftuluiești chiar și când nu este cazul, este o dovadă certă de lipsă evidentă de inteligență politică. Căci, a acuza PSD, cu deosebire, și guvernarea pe care o girează, de nazism, repet, dacă vi se pare că n-ați înțeles, de nazism, ține de bezna minții. Și, în această aiuritoare acuză, este capcana în care herr Iohannis s-a vârât de bună voie și nesilit de nimeni. Consecința pentru România la Bruxelles și Strasbourg – cu alte cuvinte, la leadership-ul UE – o consecință nefastă este aceea că s-a insinuat ideea pe acolo cum că la președinția Consiliului Uniunii Europene se află un guvern nazist. Oare herr Iohannis să nu fi luat în calcul că și asupra sa va plana această consecință? Că doar împreună cu acești naziști – fiind parte a Executivului – asigură președinția rotativă a Consiliului UE. Bezna minții, nu-i așa? OK, nuți place de nicio culoare coaliția PSD/ALDE și guvernarea acesteia, dar ce ai, herr Iohannis, cu România? M-aș aștepta să-ți iei vorba înapoi. Știu, n-ai s-o faci, nuți șade în fire. Dar să acuzi pe cineva de nazism, când, pare-se, chiar asupra ta plutește o bănuială de anumite simpatii nefaste, cred că aduce a eșuare în ridicol. Oricum, în perspectiva prezidențialelor, herr Iohannis, ți-ai tras singur un glonț în picior.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale