Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.02.2018 00:19

Editorial


A A

Ce face când tace Herr Klaus?

Ce face când tace Herr Klaus?

GEORGE COANDĂ


Tot românul a luat la cunoștință că a început deja goana electorală pentru Cotroceni. Așa că nu e de mirare că, respectând cutuma valahă postdecembristă, unii „fură startul!”. Unii îl fură pe mutește, alții pe hoțește, alții prostește și mulți, foarte mulți... nemțește. În fine. Dacă n-a fost să ne reîntoarcem la monarhie, și nu prea văd dacă ar mai fi posibil să ne reîntoarcem, uite cum tot românul crede că are în raniță bastonul de mareșal, na poftim, rectific, crede, deci, că-și poate trage sub fund fotoliul prezidențial de la Cotroceni.

Așa că indiferent de ce e-n țară, că biata trage să moară, s-a și pornit goana după fotoliul ăsta atât de seducător, în timp ce poporul este târât într-o fierbere politico – penală absolut dementă. Dar tocmai de aceea țara este foarte atractivă fiindcă, în apele ei tulburi, adoră să-și pescuiască funcții publice și averi colosale diverși inși care se pretind a fi salvatori ai neamului românesc. Deocamdată a și intrat în campanie un oarecare domn Moise trăitor pe meleaguri germane și care, gură bogată, cică este posesorul unui plan mirobolant de salvare a României. Dar cum e să arate ăst plan nu ne-a dat niciun amănunt. Rămânem în așteptare cu sufletul la gură. Haida - de! Și, iată-l și pe domnul pesedist Liviu Pleșoianu, băiat isteț, cu vorbele la el și cu o viziune holistică asupra lucrurilor. Era să zic „lucrului bine făcut” dar mi-am adus aminte că ăsta a fost în campania electorală (o mai fi?) sloganul fostului primar de Sibiu, herr Klaus Werner Iohannis. Și a fost să fie unul „cool”, de vreme ce cetățenii patriei române s-au lăsat seduși și duși cu turma la votare ca să îl facă președinte, nădăjduind că, având sămânță de neamț, o să facă și treabă de neamț, după ilustrul model regal. Dar n-a fost să fie ci, dimpotrivă, cu tot regretul, a fost/ este o mare dezamăgire. Bun, trecem mai departe, neamțul nostru iată-l cu hăitașii pe urme. Și, nu mă îndoiesc, vor mai fi și alții... Pe unii, cum s-a mai întâmplat și altădată, nici nu vom avea habar de unde să-i luăm. Dar ce-om fi vrând, asta e democrația, oricine are dreptul să lupte- depinde cum o face – cu ochii țintă, cât ceapa, pe butelia puterii! Am zis-o p-asta, că poate fi luată și ca un aviz amatorilor: buteliile, dacă nu ai priceperea să umbli atent cu ele, mai și explodează. Ei bine, herr Iohannis, abia întors din zări exotice, pe unde dădu o fugă ca să-și tragă sufletul în concediu, zice-se, se și văzu cu concurența la ușă. Liru, liru, oameni buni, stați pe aproape că începe circul electoral cu ajutoare nemțești și recuzită pe măsura interesului politic/economic pentru funcția prezidențială. Deocamdată asistăm cu sufletul la gură la „spectacolul” mediatic oferit de dezvăluirile despre procurorii ”de elită”, foarte susținuți de cea pe care o divinizează herr Kalus&Comp din UE și SUA, precum și de o anumită parte a clasei politice din țară și din Parlamentul European. Vedem așadar cum până și „statul mafiot”, vorba lui nea Traian Băsescu, creatorul său, a luat-o razna în timp ce urmașul său la Cotroceni, care mai vrea o tură de 5 ani în aceeași funcție, tace – tace și iar tace de când s-a întors din Tenerife. Dar ce face când tace?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale