Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.10.2012 00:19

Editorial


A A

Bucegii se răzbună

Bucegii se răzbună

Atacurile animalelor sălbatice din zona montană a județului Dâmbovița au pus pe jar autoritățile publice, dar au turnat, totodată, gaz pe focul mocnit al scandalului legat de cheltuielile iresponsabile din bugetul CJD pentru asfaltările din munții Bucegi. Un amplu material pe acest subiect a fost publicat de colegii noștri gazetari de la „Jurnalul Național”, cu titlul „Safari printre oi și gherțoi pe Drumul Babelor”, în care este prezentat cu lux de amănunte comportamentul haotic și distructiv al sutelor de turiști ajunși în inima muntelui cu mașinile, „grație” drumului asfaltat de Consiliul Județean Dâmbovița. Instituția se afla pe atunci sub patronajul președintelui Florin Popescu și primea indicații prețioase de la ministrul Elena Udrea.

 

Afacerile clanului PDL în munții Bucegi sunt de ordinul zecilor de milioane de euro și le vom detalia în cotidianul „Jurnal de Dâmbovița”. Am mai făcut-o, dar memoria publicului trebuie împrospătată, cu atât mai mult cu cât atenția întregii țări este îndreptată, ca niciodată, spre Dâmbovița și spre problemele din munți. Din păcate, nu am remarcat vreo altă publicație în afară de „Jurnalul Național” și nici vreun alt post de televiziune în afară de Antena 3 care să-și manifeste îngrijorarea față de amploarea afacerilor personale (sub masca interesului public!) dezlănțuite asupra ecosistemului montan din Bucegi.

 


Acesta este protejat prin lege, dar cine a mai ținut cont de lege în vremea guvernării PDL? Nici semnalele de alarmă lansate în mod repetat de custodele montan Adrian Ciorbă pe blogul buceginatura2000.wordpress.com nu au determinat mai multă precauție și exigență în executarea proiectelor din munții Bucegi.

 

Zona prin care trece drumul județean DJ 713 este Sit Natura 2000, arie naturală protejată, în care astăzi se îngrămădesc zeci de mașini, se ridică munți de gunoaie, se încing grătare și se dau la maxim radiourile cu manele. În condițiile acestea, mai este de mirare pentru cineva faptul că viețuitoare ca urșii sau râșii au luat-o la sănătoasa din habitatul lor natural și au dat năvală peste locuitorii comunelor Moroeni, Buciumeni, ori Bezdead? Sigur că nu! Natura are propriul fel de a se răzbuna pentru marile dereglări ale echilibrului ecosistemului din Parcul Natural Bucegi.

 

De fapt, așa cum precizează și colegii de la „Jurnalul Național”, inclusiv autoritățile care și-au dat girul pentru asfaltările îndrăcite din creierii munților (prost făcute și degradate rapid!) au susținut, în documentele oficiale, că există riscul apariției unor efecte nocive în urma punerii în practică a acestor proiecte de sute de miliarde din banii dâmbovițenilor. După cum știți, există o zicere invocată deseori în cazul micilor „invazii” ale furnicilor, petrecute în casele oamenilor: pentru ele, noi suntem străinii care le-au invadat casa!

 

Ei bine, deoarece legile valabile la nivelul unui microsistem sunt aplicabile și la scară mai largă, nu putem să nu ne întrebăm dacă atacurile animalelor sălbatice din munții Bucegi, deranjate în habitatul lor natural, nu sunt cauzate cumva chiar de importul masiv al afacerilor unor baroni politici în ariile naturale protejate din zona montană a județului Dâmbovița.

 

Odată cu ediția de azi a cotidianului „Jurnal de Dâmbovița” demarăm o serie de anchete legate de „Dezvoltarea infrastructurii în zona montană înaltă” și alte strategii asemănătoare care s-au dovedit a fi, în fapt, un pretext ieftin pentru proiecte… extrem de scumpe.Veți citi despre cheltuielile iresponsabile ale CJ Dâmbovița pentru lucrări executate deplorabil de clanul PDL de Dâmbovița prin firmele unor fini, ori ale unor apropiați ai familiei portocalii, prin care zona montană a Dâmboviței a fost pur și simplu vandalizată pe banii dâmbovițenilor.

 

Andrei Vasiliu || [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale