Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.08.2022 00:20

Editorial


A A

Baba și Apocalipsa (II)

Baba și Apocalipsa (II)

Din păcate, la ora actuală, fiecare dintre cei trei uriași – SUA, Rusia și China – afișează o aroganță geopolitică: își arată, așa ca să se ia aminte, mușchii. Ceea ce, deunăzi a făcut Washingtonul, trimițând-o în Taiwan pe Baba Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite, de vreo 82 ani, cică al „treilea om în stat”, cu ceva interese personale pe la Taipei în d-ale industriei cip-urilor, Taiwanul fiind cel mai mare producător de așa ceva pe globul pământesc.

A fost, deliberat, o vizită oficială a unui înalt oficial al Washingtonului într-o... provincie a Chinei, aducând a băgatul cozii de mătură prin gardul „dragonului roșu”, care, prompt, a și purjat pe nări flăcări, deocamdată ca atenționare pentru ce ar putea să fie: declanșarea unui război planetar. N.B. Taiwanul – așa-zisa Republică Chineză - , oficial nu e recunoscut ca stat de sine stătător, la ONU, Republica Populară Chineză este recunoscută ca atare. Nici Statele Unite nu iau în seamă Taiwanul ca stat independent cu toate că-l sprijină neoficial și economic și militar.

Dar – iată paradoxul – pentru Beijing, Taiwanul este o provincie care, conform „legii împotriva secesiunii” din 2005, nu poate fi ruptă de țara mamă, astfel fiind stopate tendințele de independență ale Taipeiului. Și, cu toate acestea, între comunistul Beijing și naționalistul Taipei există un „război înghețat” de mai bine de o jumătate de secol. Știindu-se, very well, cum stau lucrurile între Beijing și Taipei, și vrând să arate lumii că el e șeful planetei, Washingtonul, trimițând-o pe coana mare (babă) Pelosi în Formosa (așa s-a numit cândva Taiwanul adică „insula frumoasă” când au descoperit-o portughezii în secolul XVII) și o flotă pe aproape, l-a făcut pe Xi Jinping să sară din pantofi, și să-i expedieze lui Joe Biden un fel de ultimatum, punându-și colosala Armată Populară pe picior de război.

Și întreaga Omenire a stat cu sufletul la gură, ca și în cazul cubanez al „crizei rachetelor” din 1962. Oricum, pe o aroganță a Washingtonul și a unei „bătrâne doamne” cu ifose de „coană mare”, Beijingul a „strâns” rândurile și mai tare cu Moscova lui Putin, fiindu-i un aliat de nădejde în războiul absurd din Ucraina în care Washingtonul alimentează vârtos Kievul cu arme de ultimă generație, ca și Taiwanul. Bineînțeles nu pe degeaba. Vedeți, totul se leagă.

O babă, deci, era cât p-aci să declanșeze Apocalipsa. De acum încolo, este posibil oricând ca planeta să devină un „cimitir nuclear”. Doamne, apără-ți creația nevrednică, și mai dă-i o șansă de supraviețuire.

 

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Valorile în care credem
O amintire cu Regina Marii Britanii
Criza energetică și răspunsul european
Moartea ultimului mare mohican sovietic (II)
Moartea ultimului mare mohican sovietic (I)
"Radiația nucleară nu are nevoie de vize" (II)
"Radiația nucleară nu are nevoie de vize" (I)
America, venim!
De 15 ani în Casa Europei
Marii corupți de la vârful Uniunii Europene


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale