Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.07.2016 00:19

Editorial


A A

Atac la Biserica Ortodoxă Română

Atac la Biserica Ortodoxă Română

GEORGE COANDĂ


În aceste zile de vară se pare că și pe la DNA ambițiile, orgoliile și fanteziile justițiare au dat în clocot. Că, iată, la Sibiu și la Constanța, au fost chemați la audieri, în calitate de martori, întâi stătători chiriarhali, Înaltpreasfințiile lor Laurențiu Sturza, Mitropolit al Ardealului, și Teodosie Snagoveanul, Arhiepiscop al Tomisului.

Desigur, ierarhii Bisericii Ortodoxe nu fac excepție de la respectarea legilor țării, la rândul lor sunt cetățeni și trebuie să se supună acestora. Ba, și mai mult, prin misiunea lor duhovnicească este firesc să-i îndemne pe enoriași să le respecte, în conformitate, nu-i așa, cu cele 10 Porunci biblice. Dar… pentru că există un dar în tărășenia asta a aducerii unor înalți ierarhi, aș zice mai dur, târârea acestora pe treptele DNA, fiind cu inimaginabilă premeditare expuși curiozității morbide a unei anumite părți a presei, ca și cum s-a dorit a fi hăituiți de oprobiul public, mi se pare evident că face parte dintr-o acțiune premeditată de decredibilizare a Bisericii. Am avut șansa ca, în câteva rânduri, să fi stat față în față cu Mitropolitul Ardealului și astfel am cunoscut un adevărat om al lui Dumnezeu și un distins cărturar și mare patriot, onorând scaunul mitropolitan pe care a șezut cândva Andrei Șaguna. Pe Arhiepiscopul Tomisului nu-l știu de aproape, dar din informații credibile am aflat că este un păstor înțelept al dreptcredincioșilor din eparhia tomitană. Ambii au fost cercetați, cu mult tam-tam, ca martori în cazul lucrărilor lui Gigi Becali, realizate în spatele gratiilor. Este deja cunoscută obsesia unor capi ai justiției față de „fenomenul editorial” din penitenciare, dar această cercetare penală s-ar fi putut face, civilizat, la sediile Mitropoliei Ardealului și Arhiepiscopiei Tomisului.

Din păcate, ceea ce am văzut a fost de fapt o demonstrație de forță față de doi mari ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Și, de ce, mă rog, au fost ei luați la întrebări? Pentru că, în spiritul ritualic al Bisericii Ortodoxe, au binecuvântat una din lucrările pitorescului personaj Gigi? E jenant, o glumă total neinspirată, de prost gust a domnilor procurori de la DNA. Dar, așa cum am mai spus și cu altă ocazie, DNA mai face și poliție politică, ba chiar și spectacol mediatic, și pe seama Bisericii Ortodoxe Române. Încep să cred că cineva le ordonă unor înalți procurori o astfel de acțiune reprobabilă. Asta în timp ce multprotejatul domn Cocoș își construiește pe malul lacului Snagov, sfidând legea și bunul simț, și durându-l în cot că are probleme grave cu justiția – de parcă nu le-ar avea! -, un palat ca la Versailles, copie fidelă a Micului Trianon. Înseamnă că nu i s-a umblat la chimirul doldora cu bani negri, na poftim! Și, în timp ce DNA dă iama prin mitropoliți și arhiepiscopi, constatăm că pe Traian Băsescu nimeni nu-l deranjează cu nimic, ca să aflăm ce și cum a făcut cu flota comercială românească pe care a alungat-o din radă, dar și cu casa din Mihăileanu, pe care și-a dat-o singur ca primar al Bucureștiului.

Plus celelalte afaceri dubioase pentru care și-a pus apostilele de președinte al României în favoarea unor grupări mafiote din energie. Ca să nu mai vorbim că sunt lăsați în plata Domnului cei care au vândut pe nimic petrolul, siderurgia și pădurile țării și nenorociții care au scos cu camionul miliarde de bănet peste hotare și nu sunt întrebați de sănătate pe la DNA, DIICOT sau Parchetul General. Dar privim consternați cum lupta anticorupție se duce în forță împotriva unor înalți ierarhi, târâți pe sălile DNA pentru că au dat o binecuvântare pe cartea despre Athos a lui Gigi. Suntem în plină stare de schizofrenie națională? Eu zic că da, dacă nici pentru cele sfinte nu mai există un elementar respect! Mi-e teamă că într-o bună zi, pentru niște pârâți „oameni ai legii”, care terfelesc prestigiul Bisericii Ortodoxe Române, o să ne bată Dumnezeu pe toți, fiindcă nu protestăm pe măsura debandadei „anticorupție” care-i lasă pe mafioți în libertate și-i hăituie ște pe oamenii lui Dumnezeu din Biserica Ortodoxă Română.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale