Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.03.2017 00:25

În vederea stabilirii unor relații de colaborare comerciale, culturale și educaționale,


A A

Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei, în vizită la Târgoviște

Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei, în vizită la Târgoviște

❚ Excelența Sa Mile Vasic s-a întâlnit cu primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, și cu președintele Camerei de Comerț Dâmbovița, Gelu Rusescu, în vederea stabilirii unor legături între cele două țări, între oamenii de afaceri din România și Bosnia ❚ Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România s-a aflat ieri la prima vizită în Târgoviște și s-a declarat extrem de încântat de municipiu și a promis că se va întoarce cât de curând pentru a vizita și obiectivele turistice și istorice

ANA MARIA POPESCU

 


 

Bosnia și Herțegovina, interesată să stabilească relații de colaborare atât comerciale, cât și culturale, cu municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița! Ieri, ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România, Excelența Sa Mile Vasic, s-a întâlnit cu primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, și cu președintele Camerei de Comerț Dâmbovița, Gelu Rusescu, în vederea stabilirii unor legături între cele două țări, între oamenii de afaceri din România și Bosnia. Totodată, s-a discutat și despre posibilitatea înfrățirii municipiului reședință de județ și nu numai cu orașe din Bosnia și Herțegovina. Din 2015, de când a venit în țara noastră, ambasadorul Bosniei și Herțegovinei a efectuat numeroase vizite în județele și orașele românești pentru a identifica puncte în comun și oportunități de colaborare între cele două state.

„Un punct de plecare pentru dezvoltarea unor relații de colaborare”

Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România s-a aflat ieri la prima vizită în Târgoviște, însă s-a declarat extrem de încântat de municipiu și a promis că se va întoarce cât de curând pentru a vizita și obiectivele turistice și istorice ale municipiului reședință de județ.

„Discuțiile pe care le-am avut cu Excelența Sa au ținut de zona unei colaborări în domeniul economic și de asemenea de posibilitatea înfrățirii între municipiul Târgoviște și orașe din Bosnia și Herțegovina. În septembrie anul trecut a fost acceptată cererea Bosniei și Herțegovinei de aderare la Uniunea Europeană, urmând ca din acel moment să înceapă demersurile de negociere până la aderarea efectivă, am discutat cu dl ambasador și a spus că sunt condiții deosebit de stricte pe care Uniunea Europeană le impune, dar noi cunoaștem acest lucru. Excelența Sa a mai menționat că, în momentul în care a venit în România, și-a schimbat total percepția despre țara noastră, a fost foarte plăcut impresionat de realitățile din România, spre deosebire de percepția care exista de la distanță. Având în vedere vizita pe care Excelența Sa a făcut-o în România, acest lucru reprezintă un punct de plecare pentru dezvoltarea unor relații de colaborare între municipiul Târgoviște, între comunitatea de afaceri din municipiul Târgoviște, din județul Dâmbovița și orașe și oameni de afaceri din Bosnia și Herțegovina”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

„Schimburile comerciale nu sunt atât de dezvoltate precum ar trebui”

„Sunt foarte bucuros că mă aflu aici și nu în altă parte. Am ajuns în România în 2015 și de atunci am încercat să fac legătura între oameni și între firme din cele două țări. Există foarte multe lucruri în comun între cele două țări și sunt sigur că putem să beneficiem mai mult de acest lucru decât o facem în prezent. Schimburile comerciale nu sunt atât de dezvoltate precum ar trebui și pot să fie și pentru a corecta acest lucru, anul trecut, am organizat în Bosnia aproximativ 14 întâlniri unde am prezentat posibilitățile și oportunitățile pentru afaceri de aici din România, explicând că este o țară cu extrem de multe posibilități și că ar trebui să ne concentrăm mai mult unii asupra celorlalți, fiind și vecini, decât am făcut-o până în acest moment. În ultimele luni, am vizitat mai multe județe din România și am încercat să iau legătura cu cât mai multe Camere de Comerț din România, să fac legătura cu Camere de Comerț din Bosnia și am încercat să stabilesc cât mai multe legături între orașe din cele două țări pentru a organiza relații de înfrățire. Cred că în momentul în care vom începe să ne vizităm unii pe ceilalți o să găsim și mai multe posibilități și vom descoperi și alte oportunități, nu numai comerciale, dar și culturale, educaționale, ceea ce reprezintă un alt aspect important pentru popoarele noastre. De asemenea, i-am propus dlui primar înfrățiri cu anumite orașe din Bosnia și sperăm că este numai prima vizită”, a declarat Mile Vasic, ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale